Nové onemocnění covid-19 se šíří extrémně rychle. Vyvolává onemocnění s příznaky chřipky (horečkou, kašlem, problémy s dýcháním).

Aktuální počet nakažených a mrtvých v celé České republice můžete sledovat zde, tady pak najdete přehled nakažených ve světě i s přehlednými grafy. Zde na videu.

V neděli 1. března ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) potvrdil první tři případy výskytu nákazy přímo v ČR. Ven se smí pouze se zakrytými ústy a nosem na veřejnosti, Češi mohou vycestovat, ale při návratu musí doložit, že nejsou nakaženi, nebo musí do 14denní karantény.

BRNO ONLINE KORONAVIRUS
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
19:50
4. 4. 2020

V Jihomoravském kraji je k sobotnímu večeru evidováno 262 potvrzených případů nákazy koronavirem covid-19. Oproti pátečnímu večeru je to nárůst o 17 nových případů. Více než 100 nakažených je v Brně, následuje s přibližně 50 nemocnými Břeclavsko a 40 Znojemsko. Nejméně nakažených je na Hodonínsku. V karanténě je k sobotnímu večeru 1185 osob. Vyléčilo se 18 nakažených, zemřeli dva lidé. V obou případech se jednalo o seniory nad 60 let, kteří měli více druhů onemocnění. V České republice bylo v sobotu večer  4 362 potvrzených případů, 59 lidí zemřelo a 78 se vyléčilo.

 
13:44
4. 4. 2020

Veselí láká na virtuální prohlídku galerie. Radnice ve Veselí nad Moravou zrušila veškeré kulturní akce až do konce června letošního roku. Zrušen tak byl například folklorní festival Štěpy či výstava vín. Určitou náplastí má být virtuální prohlídka galerie, v níž vystavuje Jindřich Štreit. „Odkaz na virtuální prohlídku výstavy na Panském dvoře najdou zájemci na webových stránkách města,“ uvedla mluvčí radnice Žaneta Jančaříková.

 
11:56
4. 4. 2020

Znojmo rozdá svým obyvatelům dezinfekci na ruce. Výraznou pomoc svým obyvatelům nabízí radnice druhého největšího jihomoravského města. Do každé rodiny dodá zdarma 0,7 litru dezinfekce. „Podařilo se nám zajistit velký nákup Anti-COVID dezinfekce přímo od výrobce Čepro. Nyní chceme, aby ji měl každý obyvatel města na ruce dostatek,“ vysvětlil krok města starosta Jan Gois (39, ČSSD). Na Znojemsku je přibližně 40 nakažených.

 
10:57
4. 4. 2020

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně má devátého kriticky ohroženého pacienta. V brněnské fakultní nemocnici dnes přijali muže (85) s těžkým průběhem koronaviru COVID-19. Počet pacientů v těžkém stavu se tak v této nemocnici zvýšil na devět. Osm je na umělé plicní ventilaci, jeden na mimotělním oběhu.

 
9:57
4. 4. 2020

Brněnské hřbitovy budou o Velikonocích otevřené, návštěvníci ale musí počítat s omezením. „Od čtvrtka 9. dubna do pondělí 13. dubna budou Ústřední a židenický hřbitov otevřeny od 7 do 19 hodin. Ostatní příměstské hřbitovy bude možné navštívit od 7 do 21 hodin,“ uvedl náměstek primátorky Petr Hladík (35, KDU–ČSL).

Na Ústřední hřbitov se lidé dostanou hlavní branou, vjezdovou branou na ulici Jihlavská a brankou od parkoviště krematoria, ostatní přístupy budou zavřené. Nebude možné si půjčit nářadí a na hřbitově v Židenicích zůstávají uzavřené i toalety. Na Ústředním hřbitově mohou lidé využít mobilní WC.

 
9:29
4. 4. 2020

V Jihomoravském kraji je k sobotnímu ránu evidováno 252 potvrzených případů nákazy koronavirem. Oproti pátečnímu večeru je to nárůst o 7 nových případů. Více než 100 nakažených je v Brně, následuje Břeclavsko a Znojemsko. V karanténě bylo k pátečnímu večeru 1135 osob. Vyléčilo se 16 nakažených, zemřeli dva lidé. V obou případech se jednalo o seniory nad 60 let, kteří měli více druhů onemocnění. V České republice je v sobotu 4. dubna k 8:25 ráno 4 194 potvrzených případů, 56 lidí zemřelo a 74 se vyléčilo.