Nové onemocnění covid-19 se šíří extrémně rychle. Vyvolává onemocnění s příznaky chřipky (horečkou, kašlem, problémy s dýcháním).

Aktuální počet nakažených a mrtvých v celé České republice můžete sledovat zde, tady pak najdete přehled nakažených ve světě i s přehlednými grafy. Zde na videu.

V neděli 1. března ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) potvrdil první tři případy výskytu nákazy přímo v ČR. Ven se smí pouze se zakrytými ústy a nosem na veřejnosti, Češi mohou vycestovat, ale při návratu musí doložit, že nejsou nakaženi, nebo musí do 14denní karantény.

BRNO ONLINE KORONAVIRUS
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
18:11
19. 4. 2020

V Jihomoravském kraji vzrostl k nedělnímu večeru počet potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru na 389. Za posledních 24 hodin přibylo 6 nových případů, uvedla krajská hygienická stanice. 

 

Na jižní Moravě eviduje ministerstvo zdravotnictví 13 úmrtí v souvislosti s koronavirem. Čísla uváděná hygieniky jsou o něco nižší. Zatím podle nich zemřelo deset obyvatel jižní Moravy s průměrným věkem 75 let. Celkem se na jižní Moravě vyléčilo 125 lidí.

 

Nakažení jsou ve všech regionech Jihomoravského kraje a ve všech věkových kategoriích. Nejvíce je jich v Brně, a to 141, následuje Břeclavsko (102), nejméně naopak na Hodonínsku (10) 

 
14:38
19. 4. 2020

Jihomoravská policie při pátečních a sobotních kontrolách zjistila asi 250 prohřešků proti vládním nařízením přijatým kvůli šíření koronaviru. Pachatele předá do přestupkového řízení. 

 

Pěkné počasí zvláště v sobotu vylákalo mnoho lidí v kraji na procházky, na kola a za sportem. Častým nešvarem byly podle policistů chybějící roušky. „Ve většině případů se takového jednání dopouštějí lidé neúmyslně a nevědomky a k pohotové nápravě pak postačí jen policejní domluva,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

 
13:14
19. 4. 2020

Hrdinové v uniformě. Smíšená hlídka složená z policisty Zdeňka Daniela (na snímku uprostřed) a dvou vojáků, četaře Martina Burgra a desátníka Ondřeje Gryce, zachránila v sobotu ve Valticích na Břeclavsku život starší ženě, kterou postihla zástava srdce. Zachránci v uniformách zahájili okamžitě masáž srdce.

 

Deset minut trvající úsilí bylo korunováno úspěchem, ženu se podařilo udržet při životě a předat záchranářům. Ti ji vrtulníkem přepravili do Fakultní nemocnice Brno.

 
12:15
19. 4. 2020

Pohodičku s alkoholem a s rouškou na půl žerdi si v sobotu v zámecké zahradě ve Vyškově udělala místní omladina. Jedenáct hříšníků, které policisté přistihli v družné zábavě, strážcům zákona tvrdili, že jsou mladí a zdraví. Jedna dívka zkoušela utéci, poté odmítla předložit občanský průkaz. Všem přítomných hrozí za porušení vládních nařízení kvůli šíření koronaviru správní řízení a citelná pokuta.

 
10:12
19. 4. 2020

Uvolňování mimořádných opatření se od pondělí 20. dubna dotkne i přestupkové agendy brněnské městské policie. Přestupkové pracoviště v Křenové ulici obnoví provoz v kompletních otevíracích hodinách, uvedl mluvčí Jakub Ghanem. Návštěvníci musejí počítat s omezením počtu osob, které budou do čekárny najednou vpuštěny.

 

Jednotka projednávání přestupků v Křenové ulici 4 se otevírá každý pracovní den o půl osmé ráno. Od pondělí do čtvrtka je v provozu do 18 hodin, v pátek do 14 hodin.

 
9:29
19. 4. 2020

Radostnou zprávu o narození čtyřčat kočky bengálské zveřejnil vyškovský zoopark. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru však zůstává zařízení, podobně jako jiné zoologické zahrady v Česku, pro návštěvníky uzavřené. „Je to škoda, ta čtyři koťátka jsou opravdu nádherná,“ podotkla ředitelka zooparku Dagmar Nepeřená.

 
9.00
19. 4. 2020

V Jihomoravském kraji bylo dnes ráno 386 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Od soboty přibyli tři pacienti, vyplývá ze statistik ministerstva zdravotnictví. V celém Česku se nemoc covid-19 prokázala zatím u 6657 lidí, 181 jich zemřelo, 1235 se už vyléčilo.

 

Na území Jihomoravského kraje eviduje ministerstvo zdravotnictví 13 úmrtí v souvislosti s koronavirem. Čísla uváděná hygieniky jsou o něco nižší. Zatím podle nich zemřelo deset obyvatel jižní Moravy s průměrným věkem 75 let. 

 

Nakažení jsou ve všech regionech Jihomoravského kraje a ve všech věkových kategoriích. Nejvíce je jich v Brně, a to 137, nejméně na Hodonínsku (10).