Nové onemocnění covid-19 se šíří extrémně rychle. Vyvolává onemocnění s příznaky chřipky (horečkou, kašlem, problémy s dýcháním).

Aktuální počet nakažených a mrtvých v celé České republice můžete sledovat zde, tady pak najdete přehled nakažených ve světě i s přehlednými grafy. Zde na videu.

V neděli 1. března ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) potvrdil první tři případy výskytu nákazy přímo v ČR. Ven se smí pouze se zakrytými ústy a nosem na veřejnosti, Češi mohou vycestovat, ale při návratu musí doložit, že nejsou nakaženi, nebo musí do 14denní karantény.

BRNO ONLINE KORONAVIRUS
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
18:29
14. 4. 2020

V Jihomoravském kraji je v úterý večer 353 potvrzených případů nemoci covid-19, vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Podle posledních informací krajské hygienické stanice se v kraji vyléčilo 85 lidí, 10 zemřelo. Byli to lidé v seniorském věku s vícero závažnými nemocemi (věkový průměr 75 let).

 

Celkem na jižní Moravě absolvovalo od ledna testy 4357 lidí. Z nich bylo 36 hospitalizováno na infekčních odděleních, 22 lidí v jiných odděleních nemocnic a 291 se léčí doma. Nejvíce nakažených je v Brně (133), nejméně naopak na Hodonínsku (9). V karanténě je na jižní Moravě nyní 558 lidí.

 
16:59
14. 4. 2020

Veřejná sbírka Brna vyhlášená na konci března kvůli koronaviru zatím vynesla skoro 150 tisíc korun. Na účet 111377222/0800 může přispět každý.

 

Část peněz město použilo na obědy pro lidi, kteří se ocitli v tíživé životní situaci a nemají například střechu nad hlavou. V kraji je aktuálně přes 350 nakažených novým typem koronaviru, nejvíce je jich v Brně.

 
16:00
14. 4. 2020

Dvanáct hostů veselících se ve vinotéce přistihla policie na Blanensku. Hosté seděli uvnitř bez roušek a popíjeli alkohol, část se snažila při vstupu policistů odejít, uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

 

Podle svědků nebylo výjimkou, že majitelka podniku umožnila místním vstup opakovaně. Majitelku i hosty tak čeká za lhostejnost k vládnímu nařízení nemalý finanční postih.

 
14:28
14. 4. 2020

Město Znojmo otevře ve středu všechny hřbitovy. „Zároveň bych chtěl apelovat na všechny, aby se na hřbitovech neshlukovali, pořád platí vládní nařízení o omezení pohybu, nošení roušek a dodržování vzdálenosti 2 metrů a naší prioritou je ochrana občanů,“ uvedl starosta Jan Grois. 

 

Z venkovních sportovišť ve správě města se ve středu otevřou jen dvě. Atletický ovál na stadionu v Horním parku bude sloužit pouze pro individuální tréninky atletů, kteří jsou členy oddílu TJ Znojmo. Otevřou se také tenisové kurty Leska. 

 
14. 4. 2020

Skvělá zpráva! Zubní lékař z Uničova, který byl mezi úplně prvními hospitalizován na Anesteziologicko resuscitační klinice Fakultní nemocnice u sv. Anny,  je již mimo ohrožení života! Lékařům na klinice se jej podařilo zachránit, přestože byl ve velmi vážném stavu na umělé plicní ventilaci a několik dní musel být dokonce napojen na mimotělní podporu života. Muž je normálně při vědomí a ještě tento týden jej převezou na běžné oddělení do prostějovské nemocnice.

 
13:31
14. 4. 2020

Lodě dopravního podniku měly vyplout na Brněnskou přehradu v sobotu 18. dubna, avšak současná situace a trvající nouzový stav kvůli nemoci covid-19 odložila slavnostní začátek sezony na neurčito. Podnik se na tom dohodl s městem jako akcionářem, uvedl generální ředitel Miloš Havránek. Zahájit dopravu není podle něj problém, vše bude připravené.

 
13:13
14. 4. 2020

Interní oddělení Nemocnice Břeclav nepřijímá nové pacienty. Interní stanice B je uzavřená a vedení nemocnice přijalo „veškerá opatření k zabránění šíření nákazy“. V reakci na úmrtí důchodkyně s přidruženou nemocí covid-19 o tom informoval Krajský úřad. Nemocnice podle něj postupuje „dle opatření stanovených krajskou hygienickou stanicí.“

 
12:01
14. 4. 2020

Infekční oddělení nemocnice ve Znojmě získalo deset celoobličejových masek, které jsou výsledkem práce dobrovolnické neformální skupiny Covid19cz, která je financována za podpory ČVUT.

 

„I když si personál připadá jako před přípravou na ponor, masky se dobře nosí, vzbuzují úsměv, ale hlavně chrání! Tak doufejme, že nedojde také na neopren. Díky za české vynálezy a aktivity všech českých nadšenců,“ vzkázali s úsměvem lékaři a sestřičky.

 
10:39
14. 4. 2020

V břeclavské nemocnici podlehla koronaviru důchodkyně,  která ležela na klinice 14 dní. Žena zemřela ve zdravotnickém zařízení, kde začátkem dubna onemocnělo pět sester z interního oddělení s nemocí covid-19. Pozitivní testy měli v Nemocnici Břeclav také tři lékaři a tři sestry z interny. Více než 50 lidí z personálu mělo podle ředitele špitálu ale testy negativní.

 
10:26
14. 4. 2020

Policisté připravili pro školáky testy. Když kvůli koronaviru covid-19 nemohou za žáky do škol, připravili jihomoravští policisté pro školáky online procvičování základních znalostí. „Od dnešního dne po dobu čtyř týdnů budeme procvičovat dopravní výchovu, kyberšikanu, návykové látky a trestní odpovědnost. Testy najdete na odkazu: https://www.policie.cz/clanek/procvicuj-s-pcr.aspx,“ uvedla mluvčí policie Zdeňka Procházková.

 
8:35
14. 4. 2020

Na Anesteziologicko resuscitační klinice Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně v pondělí večer zemřel pacient nakažený koronavirem. Jde o pátou oběť. V současné době leží na klinice pět pacientů s onemocněním COVID-19 ve vážném zdravotním stavu. „Dva jsou napojeni na mimotělní podporu života, tři na umělou plicní ventilaci,“ řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
8:28
14. 4. 2020

V Jihomoravském kraji je v úterý ráno 355 potvrzených případů nemoci covid-19, což je proti pondělnímu večeru o sedm případů více. Podle posledních informací krajské hygienické stanice se v kraji vyléčilo 66 lidí, osm lidí zemřelo. Byli to lidé v seniorském věku s vícero závažnými nemocemi (věkový průměr 75 let). Celkem na jižní Moravě absolvovalo od ledna testy 4 292 lidí. Z nich bylo 36 hospitalizováno na infekčních odděleních, 20 lidí v jiných odděleních nemocnic a 292 lidí se léčí doma. Nejvíce nakažených je v Brně, nejméně naopak na Hodonínsku. V karanténě je na jižní Moravě nyní 448 lidí.