Nové onemocnění covid-19 se šíří extrémně rychle. Vyvolává onemocnění s příznaky chřipky (horečkou, kašlem, problémy s dýcháním).

Aktuální počet nakažených a mrtvých v celé České republice můžete sledovat zde, tady pak najdete přehled nakažených ve světě i s přehlednými grafy. Zde na videu.

V neděli 1. března ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) potvrdil první tři případy výskytu nákazy přímo v ČR. Ven se smí pouze se zakrytými ústy a nosem na veřejnosti, Češi mohou vycestovat, ale při návratu musí doložit, že nejsou nakaženi, nebo musí do 14denní karantény.

BRNO ONLINE KORONAVIRUS
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
18:19
12. 5. 2020

V Jihomoravském kraji se od začátku pandemie až do úterního večera nakazilo koronavirem 494 lidí. Z nich je již vyléčeno 364 osob. Vyplývá to z webových stránek ministerstva zdravotnictví a krajské hygieny. S nemocí v kraji zemřelo 16 lidí v průměrném věku 75 let, kteří měli více vážných chorob. „Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně jsou dva lidé s koronavirem ve vážném stavu, oba jsou připojeni na umělou plicní ventilaci,“ řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Testy v kraji podstoupilo 7 047 lidí. Nejvíce aktuálně nakažených je na Břeclavsku (47), nejméně na Hodonínsku (2).

 
14:52
12. 5. 2020

Záchranáři poděkovali zdravotním sestrám. Celkem 35 sanitek Jihomoravské zdravotnické záchranné služby vzdalo v pravé poledne hold zdravotním sestrám, které dnes slaví po celém světě svátek. Záchranáři jim poděkovali tímto způsobem vůbec poprvé v historii. „Jen na naší základně v Brně-Bohunicích přesně ve 12 hodin spustilo svoje majáky deset vozů. Zahoukali jsme na počest všem zdravotníkům a zdravotnicím, jejichž práce je náročná a zaslouží si uznání, a to zejména v této době,“ vysvětlila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
12:02
12. 5. 2020

Jihomoravský kraj chystá od pondělí 25. května obnovení provozu školních autobusů. Tedy spojů na pravidelných linkách, které ráno a odpoledne zajišťují převážně dopravu školáků. Už od středy 13. května přestanou autobusy automaticky stavět v zastávkách na znamení, lidé si budou muset opět stisknout tlačítko, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí kraje Monika Brindzáková. Od soboty 16. května také začne jezdit turistický vlak Expres Pálava–Podyjí a o týden později i cyklobusy. Od 23. května začnou jezdit také znovu vlaky mezi Čejčí a Hodonínem.

 
9:55
12. 5. 2020

V Jihomoravském kraji zůstává v úterý ráno 493 potvrzených případů nemoci covid-19. Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně zůstávají dva pacienti s koronavirem ve vážném stavu.