Nové onemocnění covid-19 se šíří extrémně rychle. Vyvolává onemocnění s příznaky chřipky (horečkou, kašlem, problémy s dýcháním).

Aktuální počet nakažených a mrtvých v celé České republice můžete sledovat zde, tady pak najdete přehled nakažených ve světě i s přehlednými grafy. Zde na videu.

V neděli 1. března ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) potvrdil první tři případy výskytu nákazy přímo v ČR. Ven se smí pouze se zakrytými ústy a nosem na veřejnosti, Češi mohou vycestovat, ale při návratu musí doložit, že nejsou nakaženi, nebo musí do 14denní karantény.

BRNO ONLINE KORONAVIRUS
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
18:51
3. 5. 2020

V Jihomoravském kraji podstoupilo k nedělnímu večeru vyšetření na koronavirus přes 6400 lidí. V karanténě je méně než 100 lidí, dalších asi 70 lidí je v takzvané karanténě pendlerů, kteří cestují do zahraničí za prací, a repatriantů, kteří se vrátili do vlasti z ciziny.

 
14:27
3. 5. 2020

V neřešitelné situaci se ocitla malá zavedená firma z Brna, zabývající se výstavnictvím. Koronavirovou karanténou přišla z hodiny na hodinu o živobytí. Poté, co řádně a včas požádala vládu o pomoc prostřednictvím programu COVID 1, obdržela hodinu po půlnoci robotem rozesílaný mail, ve kterém jim banka avízovanou pomoc bez jediného slova zdůvodnění zamítá.

„Naše obživa se zhroutila kvůli pandemii koronaviru fakticky ze dne na den. Tím, že náš obor výstavnictví to při rušení veletrhů v celé Evropě schytal již v únoru, kdy byly ještě plné hospody, jsme se asi stali pro vládu mediálně a tím i fakticky nezajímaví,“ myslí si majitel společnosti Dajan Servis David Kučera.

 
10:10
3. 5. 2020

V Jihomoravském kraji se z koronaviru zatím vyléčilo 273 lidí, 16 s nemocí zemřelo. Podle hygieniků to byli lidé s průměrným věkem 75 let a měli více závažných chorob. Testům se v kraji podrobilo kolem 6200 lidí. Podle posledních informací hygieniků bylo 100 lidí v karanténě a dalších 70 lidí v karanténě byli pendleři cestující do zahraničí za prací a repatrianti, tedy lidé po návratu domů z ciziny.