Nové onemocnění covid-19 se šíří extrémně rychle. Vyvolává onemocnění s příznaky chřipky (horečkou, kašlem, problémy s dýcháním).

Aktuální počet nakažených a mrtvých v celé České republice můžete sledovat zde, tady pak najdete přehled nakažených ve světě i s přehlednými grafy. Zde na videu.

V neděli 1. března ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) potvrdil první tři případy výskytu nákazy přímo v ČR. Ven se smí pouze se zakrytými ústy a nosem na veřejnosti, Češi mohou vycestovat, ale při návratu musí doložit, že nejsou nakaženi, nebo musí do 14denní karantény.

BRNO ONLINE KORONAVIRUS
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
18:19
14. 5. 2020

První nakažený vězeň! V brněnské vazební věznici se má nacházet první člověk, který trpí onemocněním covid-19. Jak uvedla ČTK, je prvním případem z řad vězněných. Na případ upozornil server iRozhlas.cz, podle kterého tento člověk skončil ve vazbě z obavy, že bude nemoc úmyslně šířit.

 
11:20
14. 5. 2020

V Jihomoravském kraji přibyl od středy jeden případ nemoci covid-19. Celkem je ve čtvrtek 14. května v kraji 497 potvrzených případů od začátku pandemie. Vzhledem k rozvolňování nouzového stavu se s vámi, milí čtenáři, loučíme s jihomoravským online přenosem věnovaným koronaviru. Všechny důležité zprávy o nemoci covid-19 se nadále dočtete v našem zpravodajství. Více čtěte ZDE.