Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pohádková dovolená v Tunisku

Tunis
Tunis  (Autor: Firo Tour)
16. března 2011
00:00
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

Zatímco v našich zeměpisných šířkách ještě na počátku jara zima stále zalézá za nehty, panuje pouhé 2,5 hodiny letadlem odtud atmosféra plná hřejivého slunce v kulisách blankytného moře, zlatavého pobřeží a pestré přírody. Dokonalá idyla? Prožijete ji na severu černého kontinentu, kde se při Středozemním moři rozkládá exotické Tunisko, země kontrastů, historie, poznání a zábavy.

Ačkoliv se mnohým vybaví Afrika jako místo, kde vládne horko a sucho, jako je tomu třeba v Egyptě, nenechte se mýlit. Tuniské severní pobřeží a ostrov Djerba se těší příjemnějšímu klimatu podobnému spíše Řecku nebo Turecké riviéře, jež jsou typické horkými léty a mírnou vlhkou zimou. Díky té se zdejší kraj na jaře rozjasní mozaikou květů omamných vůní a barev, zatímco v létě dozrávají citrusy a o svěží stín se starají vzrostlé palmy a stromy. Savany a Sahara protnutá zelenými oázami se nacházejí jižněji.

Hlavní sezona trvá v Tunisku od května do října. Její počátek a konec je ideální k romantickým procházkám a poznávání země a kultury. Letní měsíce pak jsou rájem milovníků aktivit spojených s horkým počasím a plážemi, jako je opalování, plavání, potápění, surfování, jachting, tenis nebo golf.

Tunis Tunis | Firo Tour


Celé písečné pobřeží Tuniska čítá na 1000 km lemovaných resorty, z nichž mnohé hýří luxusem hotelových komplexů, jiné jsou naopak skromnější a levnější. Přesto většina nabízí osvěžení v bazénech a lahodné občerstvení. Za teplých nocí se rozzáří světla barů a kaváren, těla rekreantů rozhýbe hudba z diskoték a klubů a oko potěší show akrobatů a tanečnic. Noční veselí vzrůstá s počtem vypitých sklenek alkoholu, který, přestože jde o islámský stát, není turistům odepřen.

Tunis Tunis | Firo Tour


Dále od letovisek čekají v zemi Hannibala a punských válek pamětihodnosti, jež naplní touhu po poznání – staré Kartágo, metropole Tunis, Sidi Bou Said se scenériemi z filmové Angeliky či mnohá starobylá města. Dobrodružnější cestovatelé jezdí až na jih, kde se vozí na velbloudech po poušti a vychutnávají opojnou krásu oáz. Ani sever ale není na přírodu chudý. Národní park Lac Ichkeul jako její zástupce je královstvím jezer a cílem ornitologů, kteří zde pozorují migrující ptactvo.

Tunis Tunis | Firo Tour


V současné době je v Tunisku vyhlášen výjimečný stav, nicméně jak potvrzuje české ministerstvo zahraničí, bezpečnostní situace je stabilizovaná. Je však doporučováno zachovávat pravidla osobní bezpečnosti, tj. vyhýbat se větším shlukům lidí a dbát pokynů průvodce či hotelového personálu. Posílena je policie i armáda.

Djerba

Palmy, slunce, pláže, exotika – jen pár slov stačí k popisu Djerby, největšího ostrova Severní Afriky, který přináleží Tunisku. Nabídka zájezdů na ostrov Djerba.

Hammamet

Letovisko patří k oblíbeným cílům turistů díky historii, dlouhé pláži, hotelové kapacitě a golfovému hřišti s 18 jamkami.
Zájezdy Tunisko - Hammamet.

Hammamet Yasmine

Moderní resort nabízí luxusní dovolenou v prostředí palem, promenád a hotelů. Využít lze příležitosti k nákupům a zábavě pro malé i velké, včetně aquaparku a golfových hřišť.
Zájezdy Tunisko Hammamet Yasmine.

Mahdia

Malebné letovisko láká na své bílé pláže a několik unikátních historických památek.
Zájezdy Tunisko - Mahdia.

Monastir, Skanes

V oblíbeném resortu čeká na návštěvníky řada hotelů, barů a restaurací a nechybí ani písčité pláže či golfové hřiště. Navštívit lze staré město a tradiční trhy.
Zájezdy Tunisko - Monastir Skanes.

Nabeul

Turistické středisko nabízí písečné pláže a pravidelné trhy s ručními výrobky, navíc leží v blízkosti dalších zajímavých lokalit.
Zájezdy Tunisko Nabeul.

Port El Kantaoui

Přístavní městečko se pyšní moderní architekturou, 36jamkovým golfovým hřištěm, bohatou nabídkou vodních sportů a kvalitními službami.
Zájezdy Tunisko Port El Kantaoui.

Sousse

Historické město s malebnými plážemi a řadou památek zapsaných na seznamu UNESCO. Zdejší dlouhá pláž se řadí mezi nejlepší v celém Tunisku.
Zájezdy Tunisko Sousse.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pepa64 ( 16. března 2011 21:46 )

řekl jsem svuj názor

Zobrazit celou diskusi