Vysoké Tatry a Slovenský ráj - na Slovensko do přírody

Ať už hledáte místo pro dovolenou na lyžích, nebo chcete desítky kilometrů úžasných horských stezek, rozhodně navštivte Vysoké Tatry. Nádherná příroda a majestátní hory ve spojení s perfektní dostupností a příznivou cenovou politikou místních dělají z Tater perfektní místo pro aktivní dovolenou (více informací o Vysokých Tatrách naleznete ZDE).
Pokud máte radši procházky téměř nedotčenými lesy po netradičně řešených stezkách, poctěte návštěvou národní park Slovenský ráj. Zdejší flóra, neposedné vodní toky a impozantní geologické útvary nabízí podívanou na mnoho a ještě více hodin (vše podstatné o Slovenském ráji, ZDE).
A pokud se v létě chcete trochu ochladit, rozhodně zvažte návštěvu některé z obřích slovenských nádrží. Skvělými cíli jsou například Zemplínská širava nebo Liptovská Mara (více informací ZDE).

Hrady a zámky, města a památky na Slovensku

Slovensko má také bohatou historii. Je plné unikátních staveb, úžasně zachovalých kulturních i přírodních památek. Mnohé z nich byly zařazeny na seznam kulturního, či přírodního dědictví UNESCO. Světovým unikátem jsou například dřevěné kostely v Karpatech. Za vidění stojí také dechberoucí Spišský hrad. A za návštěvu stojí i Dobšinská ledová jeskyně (Kam za památkami UNESCO na Slovensku? Více ZDE).

Kam na Slovensku za zábavou, relaxací i poznáním?

Slovensko nabízí také řadu atrakcí, které potěší tělo i duši. Zvolit můžete například legendární slovenské termály. Hustá síť termálních koupališť, aquaparků a jiných podobných zařízení nabídne příjemně teplou vodu a zábavu i odpočinek pro plavce i neplavce (Nejlepší termální koupaliště na Slovensku naleznete ZDE).
Speciálně s dětmi si užijete také návštěvu některé ze slovenských zoologických zahrad. Vyražte třeba do zoo v Bratislavě, Bojnicích nebo do Košic. Pokaždé vás čeká unikátní skladba fauny a bohatý doprovodný program (Kam s dětmi na Slovensku - ZDE).

Rady a tipy při cestě na Slovensko

Slovensko je pro Čechy atraktivní také díky dostupnosti. Je blízko, člověk se tam domluví česky a ceny běžného zboží se příliš neliší od těch našich. Přesto je dobré před cestou načerpat potřebné informace. Na co si dát pozor při cestě autem? Na jaké číslo zavolat v případě ohrožení? Co si můžete přivézt s sebou z Česka? A jak na Slovensku funguje systém hromadné dopravy? Rady a informace pro cestu na Slovensko naleznete ZDE!

Tipy pro dovolenou na Slovensku

Další související odkazy:

Košický kraj - léto plné zážitků

Vydejte se do lázní, budete se cítit jak znovuzrození 

Kam na dovolenou s dětmi? Užijte si relax v lázních pod Tatrami! 

Lidé si oblíbili nový způsob bydlení, na Slovensku přibývá hausbótů 

Kam na lacinou dovolenou? Dopřejte si luxusní léto na Slovensku za polovic! 

Velký přehled dálničních poplatků: Chorvatsko, Rakousko, Slovinsko, Itálie a další!  

Nejvřelejší vztah mají Češi ke Slovákům, nemusí Rusy a odmítají muslimské země