Povodí Dunaje – Velký Meder, Komárno i Štúrovo

Největší a nejznámější termální lázně na Slovensku najdete v jižní části země, na samé hranici s Maďarskem. Zdejší koupaliště jsou vyhledávána i pro léčivé účinky zdejších termálních pramenů. Pokud chcete vsadit na jistotu, navštivte termální koupaliště Velký Meder. Ve všech devíti bazénech na vás čeká voda, jejíž teplota ani v zimě neklesá pod 20°C. Koupaliště má krytou část, kde naleznete sedací i plavecký bazén a několik skluzavek. Venku na vás potom čeká další sedací bazén a další skluzavky. Celodenní vstup vyjde dospělého přibližně 9 eur (250kč). Můžete navštívit také koupaliště Komárno. Jedná se o levnější, méně navštěvovanou alternativu. Zde se naložíte na celý den do vody za necelé 4 eura (100kč). Dalším skvělým místem pro léčení a relaxaci jsou termální lázně Štúrovo. Voda ve zdejších devíti bazénech dosahuje teploty až 36°C. Cena se pohybuje kolem 7 euro (190kč) na den. Další alternativou můžou být třeba termální lázně Patince. Areál nabízí několik plaveckých, sedacích i dětských bazénů. Na studenou vodu zde nenarazíte. Koupaliště nabízí také několik skluzavek. Dospělí za celodenní vstup zaplatí 5 euro (140kč).

Za termály do Nízkých Tater

Chcete ohřát kosti, nabrat pořádnou dávku energie a následně třeba vyrazit pěšky na hory? I Nízké Tatry nabízí několik termálních lázní. Navštivte třeba koupaliště Liptovský Ján. Několik bazénů s příjemně teplou vodou je obklopeno nádhernou přírodou. I při horším počasí se budete muset přemlouvat, abyste vylezli z vody. Dospělí zaplatí 6 euro (170kč) za den. Pokud hledáte něco trochu luxusnějšího, můžete navštívit termální koupaliště Bešeňová. V teplé vodě si užijí plavci i neplavci. Najdete zde dva plavecké a pět relaxačních bazénů. V areálu se nachází i řada skluzavek, tobogánů i jiných atrakcí. Samozřejmě nechybí ani sauny a jiné wellness aktivity. Cena celodenní vstupenky pro dospělé začíná na 19 eurech (500kč). A termální prameny sami i s dětmi si užijete i v největším aquaparku na Slovensku – Tatralandia. Areál nabízí 14 bazénů, 26 skluzavek a mnoho jiných atrakcí. Za celý den v Tatralandii dospělí zaplatí 23 eur (600kč).

Bojnice, Diakovce či Podhajská – termály na Slovensku

Pokud jste si doteď nevybrali svůj kousek termálního ráje, nezoufejte. Slovensko nabízí ještě mnohem více. Například koupaliště Čajka Bojnice. Tři bazény nabízí pohyb i relaxaci v příjemně teplé vodě. Okolí je krásné. Přes vrcholky udržovaných stromů je vidět i Bojnický zámek. Den v tomto termálním koupališti vás vyjde na 7 eur (190kč). Dalším termálním koupalištěm mezi Tatrami a Dunajem jsou Diakovice. Tento areál kromě několika vřelých bazénů nabízí i možnost ubytování v chatkách, či turistické ubytovně. Celodenní vstup na koupaliště vás bude stát krásná 4 eura (100kč). A nesmíme zapomenout ani na termální lázně Podhajská. Z deseti bazénů jsou čtyři napuštěné termální vodou. Užijí si zde malí i velcí. Vstup bude dospělé jedince v letní sezóně stát 7 euro (190kč).

Další termální koupaliště na Slovensku naleznete zde!

Související odkazy:

Kam na lacinou dovolenou? Dopřejte si luxusní léto na Slovensku za polovic!

Košický kraj… léto plné zážitků 

Znáte Vysoké Tatry? Možná ještě úplně ne. Podívejte se na překvapivé video

Tatry, Levoča, nebo Spišský hrad? Slovensko nabízí krásnou přírodu i historii

Koupání na Slovensku: Skoro jako v Číně!

Blesk radí: Takhle se oblečte do Tater

Lesy, řeky, vodopády – Slovenský ráj 

Medvědi děsí obyvatele Tater! Do popelnic si chodí jako do sámošky  

Více turistických tipů a destinací na Slovensku naleznete zde!