Slovensko je země, kterou čeští turisté navštěvují nejčastěji a mají pro to spoustu důvodů. Nejen že leží doslova „za humny“, ale bez problémů se tam domluvíme a ceny jsou pro nás víc než příjemné. To se týká i lázeňských měst, kterých mají naši sousedé nepočítaně. Na co se můžete těšit? Určitě na skvělé služby, ubytování na vysoké úrovni, a k tomu všemu úžasnou slovenskou pohostinnost…

BARDĚJOV – půvabné město

Lázně patří k nejkrásnějším lázeňským městečkům na Slovensku a najdete je přibližně pět kilometrů od města Bardějov. Tamní minerální voda může svou léčivou silou úspěšně soutěžit s neznámějšími vodami tohoto druhu. Lázně splňují předpoklady jak balneologické, tak klimatické. V centrálním parku lázní vyvěrá až šest pramenů minerálních vod.

Co se tu léčí?
Choroby oběhového systému, poruchy látkové výměny a žláz s vnitřní sekrecí a netuberkulózní nemoci dýchacích cest.

Vybíráme z nabídky

Léčebný pobyt Standard
Ubytování, plná penze, lékařské vyšetření, 3x denně pitná kúra, 2,5 procedury denně (kromě svátků). Cena: od 40 do 80 eur na den včetně ubytování.

Více najdete na: www.bardejovske-kupele.sk

BOJNICE – klid mezi horami

Klima, poloha i složení termálních vod vytvářejí ideální podmínky pro léčebné procesy, regeneraci a odpočinek. Leží v Hornonitranské kotlině, na východním úpatí Malé Magury. Ze třech stran jsou chráněné lesnatými horami, a proto mají příznivé klimatické podmínky, průměrnou roční teplotu vzduchu 9 °C a 12 slunečných týdnů v roce.

Bojnice - těšte se na sluníčko
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Co se tu léčí?
Nemoci pohybového systému a nervové choroby.

Vybíráme z nabídky

Týdenní pobyt „Dynamik“
Ubytování, plná penze, lékařská prohlídka, 3 procedury denně, v LD Mier: volný vstup do Vodního centra se třemi bazény. Cena: od 62 eur na den.

Více najdete na: www.kupele-bojnice.sk

BRUSNO – v lůnu přírody

Lázně leží v údolí Slovenského rudohoří na úpatí severních svahů Vepra a v ústí údolí Peklo. Jsou obklopené jehličnatými lesy. Jejich jedinečná poloha nabízí nerušené ticho, čistý vzduch a nezapomenutelnou přírodní krásu. V roce 2007 prošly lázně velkou rekonstrukcí.

Co se tu léčí?
Některé zažívací choroby, nemoci ledvin, jater, střev a také srdečně cévní onemocnění a poruchy pohybového systému.

Vybíráme z nabídky

Ozdravný minipobyt (neděle až pátek)
Ubytování, polopenze, konzultace s lékařem, 2x perličková minerální koupel + zábal, 2x parafínový zábal, 2x klasická masáž, 1x podvodní masáž + zábal, 2x vířivka + zábal
+ volný vstup do sauny, parních koupelí a rehabilitačního bazénu, doplňkový program. Cena pobytu na osobu: 365 eur.

Více najdete na: www.kupelebrusno.sk

RAJECKÉ TEPLICE – za sluníčkem

Leží uprostřed voňavých jehličnatých lesů mezi Malou Fatrou a Strážovskými vrchy na severozápadním Slovensku nedaleko Žiliny. Zřídla termálních pramenů mají díky 38 °C teplé vodě vynikající léčebné účinky. Lázně jsou vybavené nejmodernějšími diagnostickými a terapeutickými přístroji. Rekreační a sportovní zařízení jsou přímo v areálu lázní, okolí je přímo stvořené pro turistiku. Místní obyvatelé se těší ze 237 dní se slunečním svitem.

Co se tu léčí?
Nemoci pohybového ústrojí, duševní a nervové choroby a nemoci z povolání.

Vybíráme z nabídky

Antistresový pobyt
Ubytování (5 nocí ve dvoulůžkovém pokoji hotelu Malá Fatra***), polopenze, 1x reflexní masáž, 1x aromamasáž, 1x masáž lávovými kameny, perličková koupel, vstup do vodního světa, saunového světa, 1x kosmetika, 1x kadeřnické služby, aromaterapie. Cena pobytu na osobu: 334 euro.

Více najdete na: kupele.rajecke-teplice.net

TURČIANSKÉ TEPLICE

Známé „protirevmatické“ lázně leží v západní části Slovenska, chráněné uprostřed zalesněných strání. Město si dodnes zachovalo osobitou lázeňskou atmosféru. Určitě si nenechte ujít návštěvu pozoruhodné arabsko-maurské stavby, lázní Hammam.

Turčianské Teplice - klid v "objetí" lesů
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Co se tu léčí?
Choroby pohybového ústrojí, choroby ledvin a močových cest.

Vybíráme z nabídky

Ozdravný pobyt
Ubytování (7 nocí, Léčebný dům Aqua**), plná penze, 2x oxygenoterapie Brasil-oxygen, denně vstup do Smaragdového bazénu, 1x masáž klasická, 1x reflexní, 1x koupel se zábalem, 1x minerální koupel, 1x malá vodoléčba, 1x saunový svět, 2x skupinový tělocvik, 1x zábal parafango. Cena 329 euro za osobu a pobyt.

Více najdete na: kupele.turcianske-teplice.info

PIEŠŤANY – pro luxusní klientelu

Slavné lázně navštěvují hosté z celého světa. Proslavila je síla léčivých vod a sirného bahna, kvalitní lékařská péče, malebná poloha a dávná tradice. Lázně nabízejí i pestrý společenský život. Ani jeden den v sezoně není bez koncertu, tanečního vystoupení nebo výstavy.

Piešťany - světové lázně
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Co se tu léčí?
Choroby pohybového a nervového systému.

Vybíráme z nabídky

Štíhlá linie
Minimální délka pobytu: 13 nocí, plná penze. Lékařské a zdravotní vyšetření, diagnostika a laboratorní testy (se zaměřením na redukční program), individuální léčebný program se 36 procedurami za týden. Například: procedury s využitím termální vody, pohybová terapie, konzultace s osobním trenérem, kondiční cvičení, vodoléčba, masáže atd. (+ volný vstup do fitness a bazénu atd.). Cena: od 57 + příplatek 31 eur ve 2lůžkovém pokoji/den.

Více najdete na: www.kupelepiestany.sk

Fotogalerie
7 fotografií

Další informace o slovenských lázních najdete na:

www.kupeleslovenska.sk
www.slovenske-kupele.sk