Slovenské turistické nebe – výlety v Tatrách

Mapa Vysokých Tater je doslova protkána turistickými cíli a stezkami. My doporučujeme cestu ze Skalnatého plesa k Velickému plesu. Cesta je přiměřeně náročná a je skvělým zážitkem. Jako výchozí bod lze použít Tatranskou Lomnici. Odtud vede lanovka, která vás vyveze až ke Skalnatému plesu. Pokud netrpíte závratěmi a poštěstí se vám příznivé počasí, nechte se navazující lanovou dráhou vyvézt až na Lomnický štít. Úchvatný výhled na Slovensko a Polsko za těch pár eur rozhodně stojí. Po návratu ke Skalnatému plesu se vydejte po západní turistické stezce. Čeká vás přibližně 11 kilometrů nádherné přírody a úchvatných výhledů. U Velického plesa je možnost občerstvení. Dále máte na výběr. Můžete se vydat po silnici do Tatranské Polianky, nebo můžete v cestě pokračovat až k Popradskému plesu a následně sestoupit do města Štrbské Pleso.

Zajímavé cíle a další informace o Vysokých Tatrách naleznete zde!

Lyžování ve Vysokých Tatrách

Jakmile v Tatrách napadne první sníh, oblast se naplní milovníky lyžování. Na nápor návštěvníků jsou místní ski areály velmi dobře připraveny. Kam tedy na lyže? Můžete navštívit třeba lyžařské středisko Starý Smokovec. Nachází se pod Slavkovským štítom. Nejedná se o největší lyžařské středisko v oblasti, nicméně nabízí mnoho sjezdovek i běžkařských tratí. Kvalitním místem pro lyžování je také Tatranská Lomnica. Zde si přijdou na své lyžaři začátečníci i zkušení jezdci. Nachází se zde mimo jiné i nejvýše položená sjezdovka z celých Tater. Dále můžete zvolit středisko Štrbské Pleso. Tento ski areál má skvělé podmínky pro sjezd, běžky i snowboarding. 

Přehled lyžařských středisek ve Vysokých Tatrách

Servis, doprava a ubytování ve Vysokých Tatrách

Už desítky let patří Vysoké Tatry k nejvíce turisty vyhledávaným oblastem na Slovensku. Proto zde nikdo netrpí nedostatkem. Nachází se zde desítky restaurací. Ať už chcete ochutnat domácí kuchyni, nebo sázíte na rychlé občerstvení, hlady trpět nebudete. O ubytování také není nouze. V oblasti se nachází mnoho hotelů, penzionů i kempů. Nezáleží tedy, zda preferujete pokoj, nebo chatku. V každém městě se nachází půjčovny kol i lyží. Doprava v oblasti rovněž nepůsobí žádné problémy. Mezi městy se lze přepravovat po silnici, vlakem, nebo tramvají. V zimě jsou aktivní skibusy a zubačky. A dopravu na vrcholky hor vám usnadní mnoho více, či méně moderních lanovek.

Související odkazy: 

Znáte Vysoké Tatry? Možná ještě úplně ne. Podívejte se na překvapivé video

Slovensko: Cíl pro 750 tisíc Čechů 

Tatry, Levoča, nebo Spišský hrad? Slovensko nabízí krásnou přírodu i historii

Koupání na Slovensku: Skoro jako v Číně!

Košický kraj - léto plné zážitků

Další tipy pro dovolenou na Slovensku