Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šokovaný Babiš: O spoutání syna jsem nevěděl. Do Česka už nepřijde, má fobii

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
22. listopadu 2018
19:20

Novináři mi zničili a vyštvali syna, hyeny slídí i na Ukrajině a na Slonkovou s Kubíkem míří trestní oznámení. Nejen to řekl premiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro Blesk, kde přidal další střípky do kauzy kolem svého syna Andreje Babiše ml. Babiš komentoval například soudní usnesení, které do detailu popisuje zdravotní stav Babiše ml. po incidentu na D1 z roku 2015. Že ho záchranka musela spoutat na lůžku a využít i policejní pouta, se prý premiér dozvěděl až nyní. Zmínil také, že se ve Švýcarsku setkal s ukrajinskou přítelkyní svého syna a že jeho potomek se do Česka už nikdy nevrátí. V pátek čeká Babiše boj o důvěru vládě ve Sněmovně.

Čekal jste, že hlasování o nedůvěře přijde takhle brzy?

Určitě jsem to nečekal a můžu vám teď exkluzivně sdělit, že právě dnes právní zástupce mojí exmanželky a mého syna Andreje Babiše ml. podal trestní oznámení na reportéry Seznamu paní Slonkovou a pana Kubíka. A podal to hlavnímu prokurátorovi ve Švýcarsku.

O co konkrétně jde, mohl byste to nějak přiblížit?

Všichni jsme viděli tu reportáž. Oni jsou pyšní, jak vniknou do toho domu nezákonně a potom nezákonně natáčeli rozhovor s mojí bývalou paní a synem. A natáčeli to kamerou v brýlích, takže to připomíná manýry zpravodajských služeb. Oni se chlubí tím, že zneužili psychickou nemoc mého syna.

A jak to tedy advokáti klasifikují?

Je to trestní oznámení. Neznám ten detail, ale ve Švýcarsku, když bez vědomí dané osoby natáčíte někoho, tak je to trestný čin. Škoda, že to nemáme i u nás.

Video  Andrej Babiš: Mého syna točili tajně, poženeme novináře k soudu  - Aleš Brunclík, Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Policie začala vyšetřovat údajný únos vašeho syna. Už jste dostal obsílku a byl jste vypovídat?

Dostal jsem, půjdu tam příští týden.

Co očekáváte, že od vás bude chtít policie vědět?

Já se nestačím divit, co všechno se dostává na veřejnost. Nějaký pán Tomáš Pecina zveřejnil usnesení Okresního soudu v Havlíčkově Brodě, který potvrzuje tu moji verzi, že 17. července 2015 mi volala policie, že našla mého syna na dálnici D1, kdy vyprávěl hrozně věcí, prohlašoval, že je George Clooney.

A ten pán tady píše, a já jsem to v životě neviděl, že: „Z výpovědi ošetřujícího lékaře umístěného soud zjistil, že se jedná o pacientovu první hospitalizaci. Byl přivezen spoután na lůžku včetně policejních pout záchrannou službou za asistence policie a dálniční policie poté, co byl nalezen na krajnici dálnice D1, jak tam postával a choval se nepřiměřeně.“ To jsem ještě neslyšel tenhle detail. Potvrzuje to, co říkám já, protože já říkám pravdu. Tady jsou jasné důkazy.

Potvrzuje to také, že tady dochází k úniku informací.

Nechápu, jak se k tomu pan Pecina dostal. Ale je to velice nepříjemné. Představte si, pane redaktore, že se veřejně bude pojednávat o vašem zdravotním stavu. Myslím, že by vám to vadilo.

Vy jste sám informoval několikrát o zdravotním stavu vašich dětí.

Ano, já jsem informoval, protože ty lidi to vyvolali cíleně, to je puč Palermo. Oni neoprávněně vnikli do toho objektu ve Švýcarsku 16. října a čekali, než já budu čtyři dny na cestách, a načasovali to přesně před 17. listopad, aby vyštvali lidi do ulic. To bylo připravené. Už dopředu se avizovalo, že padne vláda, připravte se novináři, připravte se celá ta síť, která šíří tyhle lži.

To jste už říkal ve svých vystoupeních. Vraťme se, prosím, k otázce, co očekáváte, že od vás bude chtít policie?

Nechte mě říct jednu větu. Schizofrenie je skutečně choroba, kde si pacient nikdy přizná, že je nemocný. (Babiš tu původně řekl i věty: „Oni zpochybňují a říkají, že můj syn je nemocný. Není nemocný.“ Později tiskové oddělení ANO uvedlo, že šlo o omyl, pozn. red.)

Počkejte, tak je nemocný, nebo si nepřizná, že je nemocný?

To je choroba, ještě jednou, kdy to člověk nepřizná, že je nemocný, nikdy.

Ale lékaři to hodnotí…

Ale tam je jasná diagnóza. Tam je schizofrenie, bohužel.

Takže váš syn je nemocný?

Ano, ale nechte mě to vysvětlit lidem. Tihle redaktoři šli do Švýcarska, aby zpochybnili a pustili na veřejnost situaci, že můj syn není nemocný. Že se skrývá a nechce vypovídat. A to je ten hyenismus. Protože on samozřejmě nemocný je, ale tato choroba se projevuje tak, že lidé, kteří tím trpí, si to nikdy nepřiznají. Poslanci, když mě vydali, tak byli ve spisu a tam bylo konstatováno, že syn je nemocný. A protože policie musí asi prověřit toto stanovisko paní Protopopové, kterou jsem poprvé viděl, když jsem šel do NUDZ (Národní ústav duševního zdraví, pozn. red.).

Paní Protopopová napsala pouze lékařskou zprávu.

Ano, ale tady se pořád podsouvá, že se známe nějak dlouho a je to moje blízká.

Byla na vaší svatbě, kandidovala za vaše hnutí a byla vaší spolupracovnicí i na ministerstvu.

Tak teď to řeknu já. Přijel jsem do ústavu za synem a čekala mě paní Protopopová. A samozřejmě jsem byl v šoku, že syn má tu nemoc. A tak jsem se ptal, diskutovali jsme spolu. Ona mi dávala názory, jak to u nás funguje, že u nás lidi zavíráme do Bohnic místo toho, aby to bylo jako ve Velké Británii, že je léčíme v normálním životě. A následně paní Protopopová přišla, že chce řešit reformu psychiatrické péče. A zároveň jsem se seznámil s jejím manželem, protože když byl syn medikován a měl se vrátit do normálního života, tak bylo potřeba sehnat někoho, kdo se o něj postará od rána do večera. A my jsme nikoho nesehnali.

Má pan Protopopov lékařské vzdělání?

Tam není potřeba. Kdyby matka mého syna měla čas a neměla jiné povinnosti, tak to může dělat rodič. A Protopopov se de facto stal jeho druhým bratrem. Chodili spolu na dovolenou, na kole, na lyže. Tady se vytrhávají věci z kontexu. A až následně, později paní Protopopová, a to jsem jí řekl, že to nebyl dobrý nápad, kandidovala za naše hnutí.

Poté, co reportáž odezněla, tak rezignovala.

Samozřejmě, protože je pronásledována a vyhodili ji z práce.

Z úřadu?

Ne z úřadu, z NÚDZ.

Tam rezignovala, a z NÚDZ dala výpověď.

Nevím, bez komentáře, tak skončila. A teď novináři terorizují paní Protopopovu a její rodinu. Ona má také dceru. Víte, investigativní novinář Janek Kroupa dostal do vězení paní Jourovou. A její dcera skončila na psychiatrii. A kdo za to nese odpovědnost. To považujete za novinářskou práci, že tady si dala za cíl zhrzená bývalá zaměstnankyně mé bývalé firmy, že mě dostane do vězení. To je v pohodě?

Já bych se vás zeptal na otázky, kdy si stěžujete, že se vás na řadu z nich nikdo neptá. A když jsme se snažili, tak jste předstoupil s prohlášením a nedal nám moc šanci.

Proč jste se mě nezeptali, kdy jsem viděl syna od svatby. Vy jste zveřejnili, že jsem ho rok a půl neviděl, a to je lež.

Nezlobte se, ale já byl na skoro všech vašich vystoupeních kromě Palerma.

Mohl jste mi napsat esemesku.

Ani na vládě jste několikrát nebyl.

Na vládě jsem byl vždycky.

Nebyl jste na tiskové konferenci. Ale vrátím se k tomu výslechu. Co očekáváte, že se vás policie zeptá? Jsou nějaké nové okolnosti?

Nejsou nové okolnosti. Je jasné, že syn šel s panem Protopopovem do Ruska, protože byl pronásledován novináři. A tito lidé, kteří mají schizofrenii, už z podstaty mají pocit, že…

Takže vy jste svého syna ukrýval v Rusku, protože ho pronásledovali novináři?

Já jsem ho ukrýval? Proč to říkáte? Já jsem ho neukrýval. Pane redaktore, ještě jednou, on je nemocný. Jste schopný to pochopit.

Ano, a vy jste teď říkal, že se ukrýval v Rusku, protože ho pronásledovali novináři.

Neukrýval se, opustil Českou republiku, protože novináři ho pronásledovali a jeho psychický stav se zhoršil. Proto doktorka vyhodnotila, že bude lepší, aby znovu neskončil v nemocnici, tak odešel s panem Protopopovem do Ruska. Ale oni tam byli už v roce 2016 na dovolené. A co je na tom? Mně to bylo oznámeno, já jsem nic neorganizoval.

A co jste vlastně říkal na to, že máte syna, jehož zdravotní stav se zhoršil, že ho máte takto daleko na Krymu?

Jak daleko, já jsem byl šťastný. A neříkejte na Krymu, zase tu podsouváte něco.

Vy jste to říkal.

To je ta vaše metoda, že to zkracujete.

Vy jste říkal, že vašeho syna pronásledovali novináři, a proto odjel s panem Protopopovem na Krym.

Ne na Krym, do Ruska.

Dobře, do Ruska. I přesto říkáte, že se jeho zdravotní stav zhoršil.

Novináři, na které bylo dneska podáno trestní oznámení, mého syna pronásledovali. On, vědom si toho, se mu zhoršil stav, měl strach a doktorka to vyhodnotila tak, že by měl odejít z České republiky, aby neskončil znovu v ústavu. A policie perfektně věděla přes jeho advokáta, kde je. Je absurdní představa, že by někdo někoho ukrýval a bránil se nějakému vyšetřování. To jsou lži. Oni šli do Ruska a v Moskvě se seznámil s jednou slečnou, se kterou navázal vztah, a pracovala na Krymu. A z Moskvy šli na Krym, co je na tom?

A s touto slečnou se zasnoubil?

Ano, a co má být. A ještě jednou. To je neuvěřitelné, jak tady ještě politici to komentují. Když můj syn odjel do Moskvy a následně na Krym. To bylo koncem září a listopadu 2017. Nebyl jsem ve vládě, nebyl jsem ministr a nebyl jsem premiér. Tak ať laskavě nezkracují ti novináři ještě, že Babiš tam poslal syna. To je všechno lež.

Byl jste ale představitel silné politické strany.

Ano a co má být. Mému synovi je 35 let. Je to občan Slovenska a Švýcarska a v podstatě si rozhoduje sám a v tomhle případě, protože je nemocný, tvrdí nějakou věc, o které je přesvědčený, ale tady jsou jasné důkazy, že to bylo jinak. On stále tvrdí, že si dělal srandu. Vy věříte teda soudu v Havlíčkově Brodě, věříte třem policistům, věříte jim?

Já tady nejsem od toho…

No tak víte, že to nechcete říct. A ano, tady je jasný důkaz, že to tak bylo a že on říkal policistům, že je George Clooney..

A to je i na tom záznamu, že si z policistů dělal srandu…

Takže potom věříte policistům a soudu v Havlíčkově Brodě a lékařce a všem nebo věříte nemocnému člověku. To je normálně neuvěřitelný hyenismus. Já vůbec nevím, proč to tady na veřejnosti říkám. Kdo to tady zpochybňuje. Pane redaktore, víte, že Čapí hnízdo je živá kauza, která je tady ve veřejném prostoru? Takže novináři nahrazují policii, státní zastupitelství nebo soudy.

Ale čtete tady teďka něco…

No já nečtu ze spisu. To je zpráva z iRozhlasu. To je iRozhlas, který je v tom velice aktivní. Já jsem to v životě neviděl, takže já tady čtu z veřejných médií.

Vy říkáte tedy, že příští týden půjdete na policii. Vyslyšel jste i prosbu ministra vnitra o součinnost toho, aby váš syn nechal svůj zdravotní stav znovu prozkoumat nějakým nezávislým lékařem nebo soudním znalcem?

Můj syn má právního zástupce ve Švýcarsku a toho jsem informoval na základě žádosti pana Hamáčka.

A advokát přislíbil, že bude nějakým způsobem v této věci spolupracovat?

Vzal to na vědomí. To je jeho advokát. On si rozhoduje sám, takže já tam nehraju žádnou roli. Nemůžu mluvit za něj.

A vy sám byste byl pro, aby váš syn prošel dalším zkoumáním zdravotního stavu?

Já to komentovat nebudu. Vy teďka právě děláte činnost orgánů v trestním řízení. Vám nevadí, že je tady živá kauza, že je tady organizovaný tlak vybraných novinářů na státního zástupce a na policii. A někteří poslanci a senátoři říkají, že Babiš patří do vězení a koluzní vazbu pro něho. Nepřipomíná vám to 50. léta?

Já se vás ptám jako premiéra, protože zítra se má hlasovat o nedůvěře vaší vládě…

Já se jmenuju Andrej Babiš, to s premiérem nemá nic společného.

Ale kvůli této kauze se zítra sejde Sněmova, proto se vás na tyto věci ptám.

Neuvěřitelné divadlo. Tady někdo vyvolal nějakou krizi. Žádná vládní krize není. Vláda funguje, má výsledky. Nikdy tady taková vláda nebyla. Nejnižší nezaměstnanost, nízké dluhy, všechno. Všechno funguje. Ale tady někdo potřebuje v naší společnosti tuhle hysterii proti Babišovi. Slovenský model. Naštěstí pan Zeman není pan Kiska.

Pan Protopopov má ruské občanství, je to tak?

Já nevím, žije tady.

Jak moc dobře se spolu znáte, když jste mu svěřil nemocného syna a on s ním odjel daleko do Ruska?

Pane kolego, máte děti?

Nemám děti..

No, to je škoda.

Někteří vaši kritici říkají, že by právě ruské občanství mohlo znamenat bezpečnostní riziko.

Tak škoda, že jste se mnou nebyl v Paříži. Kde jsme s panem Putinem seděli. Pan Trump, pan Putin, paní Merkelová, pan Macron. Všichni spolu diskutují. Nebo tady hysterie některých médií. Byl i skandál, že pan Vondráček (předseda Sněmovny Radek Vondráček pozn. red.) jel do Ruska. To je neuvěřitelné.

A paní poslankyně Adámková tam chtěla pomoct našim občanům, protože oni tam ani neví, kam mají jít. Takže je to nesmysl. Paní Protopopová, které byl svěřen můj syn, když byl policií nalezen a okresní soud, já jsem ani nevěděl, že mu dali pouta na lůžku. No to je fakt neuvěřitelná informace pro otce.

A když byl ve stavu, že se může vrátit do normálního života, tak mi doporučila, ať najdu někoho svému synovi, jelikož jeho matka bohužel nemohla. A já jsem nikoho nenašel. Když teda potom přišla, že by mi možná její manžel mi pomohl, než někoho najdu. Tak pan Protopopov se o něho začal starat jako o svého bratra.

Já když bych měl nemocného syna, tak ho dám člověku, kterému stoprocentně věřím. O kterém vím, nějakou minulost. Vy jste neznámému člověkovi, manželovi lékařky, svěřil svého syna.

A komu jsem ho měl svěřit, když jeho matka nemohla? Vy chcete vědět, jaký má režim? Ale to je můj problém, komu jsem ho svěřil nebo ne? Tak nechápu, proč to nějací poslanci řeší. Tam dokonce jeden člověk řešil, jestli na Krymu bylo dobré počasí nebo špatné. Se úplně zbláznil, ne? Poslanec ověřuje, jestli Babiš řekl, že na Krymu bylo teplo, jestli v září tam bylo opravdu teplo. Takže, pane poslanče, zdravím, to je dobře, že aspoň lidé vidí, co tam máme. Takovéhle debaty se řeší. Na Twitteru řeší, jestli můj syn byl v luxusním hotelu a že byl v obyčejné restauraci. Objev!

Není to bezpečnostní riziko?

Ne, není to riziko. Mě nemůže nikdo vydírat. Já mám čistý stůl. Nejdřív bylo zneužití mého syna, potom bylo zpochybňování jeho švýcarského občanství, pak se přešlo na kauzu Krym. A nakonec byl na Ukrajině. Vám to vadí, že má přítelkyni Ukrajinku?

Ne, nevadí. Už jste ji viděl?

Ano, viděl jsem ji teďka v sobotu v Ženevě.

Je v Ženevě?

Já to nebudu komentovat, protože už samozřejmě ty stejné hyeny, už toto slídí. Už ji někde hledají. Chtějí ji terorizovat. Co to je tohleto? Co si to dovolují, vůbec? Můj syn je švýcarský občan a slovenský občan. A on má přítelkyni, kterou si vybral. A já bych si vyprosil, aby zase novináři terorizovali jeho přítelkyni.

Vy jste říkal, že vám na vaší rodině hodně záleží…

Ano, pane redaktore. Děti jsou to nejdůležitější v životě.

Vy jste teď byl toho 17. listopadu ve Švýcarsku. Hrál jste se svým synem šachy. Nemrzí vás, že je tak daleko od vás a nemocný? Neuvažoval jste, že byste mu, dejme tomu, pořídil bydlení a zařídil život tady v České republice?

To jsem udělal, ale to jste zničili. Novináři ho zničili, novináři ho vyštvali. Oni ho terorizují. On sem nikdy nepřijde, má z toho fobii. On nepřijde nikdy do České republiky a já jsem šťastný, že můj syn má přítelkyni a jeho stav byl celkem v pořádku, než vznikla tahle aféra.

Poté, co se objevila tato reportáž, se ten jeho stav ještě zhoršil?

Kvůli českým novinářům moje bývalá manželka a můj syn nemohli vyjít tři dny z bytu. Oni jim bouchali na dveře. Víte, co to je pro člověka, který je tak nemocný?

Vaše bývalá manželka vydala prohlášení a apel na české novináře až 17. listopadu, což je pět, nebo šest dní od odvysílání té reportáže na Seznam Zprávách. To bylo ve chvíli, kdy vy jste tam byl.

Ty dva redaktory toho Seznamu, kteří neustále lžou a už tady léta lžou jen o mně, tak oni se tam (do Švýcarska, pozn.) vrátili. Paní Slonková a pan Kubík. A napsali mé bývalé paní dopis a hodili jí ho do schránky. A potom vzniklo to, že když už každý věděl, kde jsou, tak tam přišli další novináři. Terorizovali je, že nemohli vycházet z bytu. A když tam viděla moje paní, co se děje, tak potom vydala to prohlášení. A dnes podala trestní oznámení.

To prohlášení vydala na váš popud? A vy jste jí pomáhal ho formulovat?

Nepomáhal, já jsem to viděl na Nově a to je její věc.

Vy jste po odvysílání té reportáže reagoval, když jste byl v Palermu…

Ano, říkám tomu puč Palermo. Reagoval jsem až po 18 hodinách. Já jsem byl čtyři dny na cestách, já jsem v pondělí v 17 hodin letěl z Paříže do Palerma. Běželi jsme na večeři, kde byli lídři ze Severní Afriky. Giuseppe Conte (italský premiér, pozn.) to organizoval. A tam – když to skončilo, jsem měl ještě bilaterální jednání s viceprezidentem Turecka.

Šel jsem spát o půlnoci. A skutečně jsem nevěděl, že je tato načasovaná reportáž. A druhý den ráno jsme samozřejmě pokračovali. A já jsem čekal na ty projevy, protože jsme letěli znovu do Kodaně. Tak jsem předstoupil před novináře až v 18 hodin. No to je ale skandál, co? Co říkáte? Já musím být v pozoru, protože Seznam, který organizuje tuhle kampaň dlouhodobě, tak zavelí a já jsem v pozoru.

Vy jste věděl o té reportáži, že se chystá? Kontaktovala vás vaše paní po tom natáčení v Ženevě? Počítal jste s tím, že se nějakým způsobem odvysílá?

Nevěděl jsem to.

Ale novináři se vás snažili kontaktovat…

Ano. Pan Kubík mě kontaktoval, to byla ta konference, předtím tady byla ta televize s pořadem 168 hodin. To je jedno za druhým. Je to skvěle organizované. A tam se mě ptali, jestli vím, kde je můj syn, tedy pan Kubík.

Opozice i ČSSD by považovali za nejlepší řešení, kdybyste rezignoval…

Ale to už říkají čtyři roky.

A dávají to do souvislosti s tím, že i ministři této vlády rezignovali za pouhé podezření z plagiátorství. Vy jste skutečně o rezignaci nikdy neuvažoval?

Ani milisekundu. A víte proč? Protože já zkrátka neodejdu od nerozdělané práce. Já jsem v této zemi pracoval, já jsem tady vybudoval nějakou firmu. Já jsem vděčný naší zemi, že jsem tady uspěl, i když úspěch je relativní. A teď jí to vracím. Mám jasné výsledky.

A proč se nezabýváte tím, co jsem udělal v politice od roku 2017 do této chvíle? Proč bych rezignoval? Jeden a půl milionu lidí nám dalo hlasy. A ti, kteří protestují, to jsou ti, kteří prohráli volby. Kdy se tady rozjela společnost? No když poprvé vyhrál prezident Zeman.

A takzvaní demokrati i Schwarzenberg se nikdy nesmířili s tím, že vyhrál. A zkrátka rozdělovali tu společnost. Potom jsme vyhráli my. A ty demokratické strany s velkou korupční historií, jak já říkám, se s tím také nikdy nesmířily. A potom vyhrál prezident Zeman podruhé. A to je ještě větší skandál. Demokrati teď protestují a chtějí změnit svobodné demokratické volby. Když oni nevyhrají, tak ty volby nejsou v pořádku. Tak to není demokracie.

Naše společnost je rozdělená a i vládní ČSSD říká, že Čapí hnízdo i tato kauza poškozují Českou republiku. Nebylo by lepší, kdybyste zůstali vládnout na tomto půdorysu, to znamená hnutí ANO a ČSSD. Ale vy byste skončil jako premiér?

Cha cha. To mě bavíte, jako. Koho je to nápad? Samozřejmě jde jen o to, aby Babiše zničili. Aby Babiš nebyl v politice, protože Babiše nemůže nikdo zkorumpovat. Babiš tady udělal protikorupční hnutí, vyhrál ty volby a lidi mu dali důvěru. Takže já tomu rozumím. To řešení určitě není.

Já jsem v životě nedostal tolik podpůrných mailů a SMS jako teď. Já chci všem poděkovat. Nestačím všem děkovat za tu podporu. To je přesně to, co mě nabíjí. To je to, co mě drží v té politice. Pokud útočí na vaši rodinu a děti, to je vrchol. To už je přes čáru. A pokud to nevadí těm politikům, že tohle dělají, tak je mi jich skutečně líto.

Oni jsou zoufalí, protože nevědí, co s tím Babišem. Oni by ho nejraději i zabili a dali do vězení. To vykřikovali nějací ti zoufalci. A proč já mám jít do vězení? A ještě je důležité, pane redaktore, aby to lidi věděli. Těch 50 milionů, které dostala farma Čapí hnízdo, kterou měla moje rodina a která byla podle pravidel a podle zákonů devětkrát kontrolovaná, tak moje bývalá firma ji (dotaci, pozn.) vrátila.

Takže Čapí hnízdo – tam není ani koruna. Bylo to tam, vrátili to. Proč? Protože kdyby se moje bývalá firma soudila s iROPem, tak odvolací orgán je ministerstvo financí. Paní Schilerová (z hnutí ANO, pozn.). To by byl titulek pro Blesk. Schilerová bude o tomto rozhodovat… Takže není tam nic. Slouží to (Čapí hnízdo, pozn.) veřejnosti, chodí tam tisíce lidí, byl jste tam někdy?

Ne.

Choďte se tam podívat.

Jak se vám teď bude vládnout se sociální demokracií, která nebude hlasovat ani pro, ani proti důvěře vládě?

To ale není o sociální demokracii. To je o lidech. Já panu Hamáčkovi fandím. On zachránil sociální demokracii. A ti, kteří jdou proti němu, ji chtějí zničit. Protože kdyby byli v opozici, tak co by samozřejmě říkali? Co by prosadili?

Bude vláda podle vás fungovat?

Mě mrzí vyjádření jiných ministrů. To jsem nepochopil. Ale to ani nechci moc komentovat. Sociální demokracie by ale měla poděkovat panu předsedovi, že ji zachránil.

Poslední věc – mluvil jste o tom, že jste založil protikorupční hnutí… A podle deníku E15 je teď na ministerstvu pro místní rozvoj hlavní podezřelou v korupční aféře vaše ministryně Dostálová

E15 je E15. Já jsem o tom slyšel, ale neviděl jsem to. Kolegyně mi říkala, že se k tomu vyjádřila.

Ona říkala, že policie byla i u ní doma…

Ona se k tomu vyjádřila, a já samozřejmě s ní budu mluvit. Zatím jsem s ní o tom nemluvil. A budu se o to samozřejmě zajímat, co to vlastně znamená.

Kdyby se ta podezření nějakým způsobem potvrdila…

Nechme to, uvidíme, co z toho bude... S paní ministryní budu mluvit. Mě to určitě zajímá. Vůči CzechTourism jsem byl vždy kritický. Já jsem i donutil paní ministryni, aby snížila ten rozpočet. A myslím si, že jsme v úplně jiné situaci, dnes k nám turisté jezdí, a neopotřebujeme takové výdaje na Czech Tourism, sponzorovat olympiády a já nevím, co všechno. Česká republika je 6. nejbezpečnější země na světě, lidé k nám cestují…

Ona (ministryně Dostálová, pozn. red.) se údajně podílela na nějakých dotačních podvodech ještě v době, kdy byla náměstkyní, pod kterou CzechTourism spadal…

To já neumím posoudit. A samozřejmě, že pokud se prokáže, že je tam nějaký problém, tak z toho něco vyvodíme. Já jsem s ní nemluvil, já jí věřím, protože si myslím, že je dobrá ministryně. A dělá dobré věci hlavně pro obce a pro starosty.

Kdy s ní tu situaci proberete?

Zítra, když budeme celý den řešit věci, které vůbec nemusíme řešit.

Takže se zítra dovíme, jak to na ministerstvu pro místní rozvoj je, a z čeho je paní ministryně obviněná?

Nechytejte mě za slovo. Paní ministryně měla údajně tiskovou konferenci. Já jsem ji ale neviděl. Víte toho víc, než já. Ale věřte mi, že se nekopu do zadku. Včera jsem už v půl šesté jel do Mnichova, byl jsem v Barrandově. Spal jsem tři hodiny, takže se neflákám a pracuju pro Českou republiku. Občané mi věří a já jim za to moc děkuji.

luder ( 27. listopadu 2018 19:50 )

Po Babišovi šla rozvědka... https://ppmagazin.com/po-babisovi-sla-rozvedka-na-pokyn-vnitra-tvrdi-dva-zpravodajst i-dustojnici/?fbclid=IwAR1-HKvceBi5DA6osHwmxzyYtYW_l6sYERebzoP7x9Kqm12oxNnAmqBzdzQ

va45 ( 24. listopadu 2018 18:38 )

Já se nedivím,že pan Babiš ml. má fobii.Já z té naši novinářské žumpy a toho d.e.b.i.l.b.l.o.k.u. ve sněmovně bych taky měl fobii.Naštěstí opilec Kalousek a černo***níci mně nelezou ani do paty.

tygr1 ( 24. listopadu 2018 08:21 )

Národ chce aby Slonkovou zavřeli

Jakub Polák ( 23. listopadu 2018 12:29 )

Letos v únoru prohrál soud ohledně Stb na Slovensku Takže se nemá co ukazovat v tomhle ohledu

janhu ( 23. listopadu 2018 09:56 )

hyenistické novinářské špíny vědomě porušily zákony čr, patří do kriminálu časově dřívější kauzy zlodějen mafiánů ods,topstan,kdu,zel čssd, LTO ...vzniklá škoda 100 mld, fotovoltaika 1000 mld, církevní tunely 150-200 mld ...až skončí ods,topstan,kdu,zel v kriminálech za tohle bude mě zajímat dotace 50milionů na čapí hnízdo církevní zlodějina 300 mld, zdvojnásobení ceny výkupu energií fotovoltaiky pravicí 2006 PROMOPRO ,Drobil a 3000 milionů čistička , drábekcard,drábeksystem,IKEM,IZIP,pandur,iveco,dingo,samopaly,minomety, opencard ,kocourkova konta z daňových rájů, babákův strýček, bártovy kapříky, ,john oraprint, nechali 12.2 mld z MUS švýcarsku ,liberecká lyžovačka, 650 mega key investments ,dpp praha, tunel blanka 10 mld,bendl 1 mld ztráta středočeské nemocnice, kalousek padáky ,tunel pražského okruhu 60 mld, LTO 100 mld , tv nova 10 mld , diag human 15 mld , kalouskovy padáky,modernizace tanků za 19 mld, EDS 1,5 mld, pravice = mafie ods=oda=kdu=lidi z top9stan= rozkradeno více jak 3000 miliard - potvrzeno Kocourek -ODS a to jen 90-tá léta M. Kocourek ještě jako poslanec za ODS (dříve hlavní ekonomický expert ODS) v televizní -7- (debatní pořad čt ) v lednu 2004 (moderátor pí Bobošíková) prohlásil: -ano jsme si vědomi, že za vlády OF a z něj vzniklé ODS bylo v letech 1990 až 1996 rozkradeno v ČR více jak 3 biliony (tedy více jak 3.000 miliard) korun-. V té době byla součástí vlády také bývalá strana ing. Kalouska. http://www.blisty.cz/2010/5/18/art52565.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa