Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pořídit auto na jedno kliknutí? Od února žádný problém

Video se připravuje ...
18. února 2019
12:07
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

Unikátní službu v podobě pořízení auta přes internet spouští od února inovační laboratoř AuresLab pro prodejce zánovních vozů Mototechna. Zájemci si v pohodlí domova nebo kanceláře vyberou ojetý vůz, který může do dvou dnů stát před jejich dveřmi. AuresLab tak oslavila rok své existence dalším inovačním projektem, kvůli kterým laboratoř skupina AURES Holdings loni zakládala.

„V České republice je to premiéra, podobnou službu v našem oboru dosud nikdo nenabízí,“ říká Stanislav Gálik, výkonný ředitel AuresLab, u příležitosti prvního výročí založení společnosti. Zájemci si prostřednictvím webové aplikace mohou vybírat z více než 350 vozů z nabídky Mototechny, které jsou maximálně 2 roky staré a stále v tovární záruce.

„AURES Holdings s ročními prodeji 83 000 vozů v regionu střední Evropy udává trendy v obchodu s ojetými automobily, a proto mě těší, že prostřednictvím AuresLab přinášíme trhu další novinku, jež v Česku nemá obdoby. Nabídka Mototechny, která momentálně čítá celkem 1 500 zánovních aut, je pro tento typ obchodu ideální,“ komentuje Karolína Topolová, generální ředitelka AURES Holdings.

Každý zákazník si nyní na webu Mototechny může z nabídky vybrat vůz, který se mu nejvíce zamlouvá. V první fázi koupě pak vyplní online objednávku na následný pronájem vozu na jeden měsíc s předkupním právem, během kterého si bude moci auto dostatečně vyzkoušet. Zaplatí měsíční nájem a vratnou kauci a do 48 hodin mu bude vybraný vůz přistaven na zadanou adresu. Pokud bude zákazníkovi vůz vyhovovat, doplatí zbytek ceny, ze které se již zaplacený nájem odečte.

„Naše zkušenosti ukazují, že 90 % zákazníků, kteří měli možnost si díky naší službě Try&Buy takto vyzkoušet auto, si jej pak také koupili. Zbylí si pak většinou pouze vybrali jiný motor nebo výbavu,“ vysvětluje Gálik. Cílem e-shopu je podle něj ušetřit zákazníkům nejen čas, ale také prostředky, které by bylo potřeba vynaložit na dostavení se na jednu ze sítě poboček.

Spuštěním této služby AuresLab navazuje na rok 2018, kdy pro značky skupiny AURES Holdings vyvinula řadu přelomových inovací. Velkou pozornost v Čechách i v zahraničí vyvolaly datové aplikace AuresApps, které si zakoupily i jedny z největších autobazarů v Rusku nebo v Jihoafrické republice. Tyto aplikace pomocí datové analytiky umožňují obchodníkům dynamicky naceňovat vozy, respektive přizpůsobovat skladové zásoby vozů potřebám zákazníků.

Na poli služeb se stal velmi úspěšným prodej investičních vozů Mototechna Classic, v němž se od jeho spuštění prodalo více než 50 veteránů různých značek. AuresLab pro Mototechnu rovněž vyvinula půjčovny zánovních vozů Drive a sekci vozů s alternativními pohony EcoDrive.

Představení projektu Mototechna Classic v AAA Auto. Firma se nyní soustředí také na prodej veteránů. Představení projektu Mototechna Classic v AAA Auto. Firma se nyní soustředí také na prodej veteránů. | Jan Jedlička

V roce 2018 začala fungovat služba Fleet Hero, která na pomezí půjčovny a operativního leasingu umožňuje firmám flexibilně budovat či doplnit své vozové parky.

„Věřím, že rok 2019 naváže na veleúspěšný loňský rok a že inovace z AuresLab budou i nadále udržovat celý holding na špici oboru a jako doposud měnit tvář obchodu s automobily i za hranicemi České republiky,“ uzavírá Gálik.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi