CK INTACT se specializuje na jazykové pobyty v zahraničí a nabízí je již 22. sezónu. Zeptali jsme se ředitele INTACTu, pana Karla Klusáka, zda jeho CK nabízí i jazykové pobyty pro rodiče s dětmi.

"Ano, takové kurzy nabízíme a poptávka po nich roste. Některé jazykové školy nabízejí kurzy angličtiny pro děti již od 4 let. Například škola Global Village v maltském letovisku St Paul's Bay provozuje kurzy angličtiny pro děti ve věku 4 - 7 let, kurzy pro děti od 8 do 11 let a také pro děti ve věku 12 - 17 let. Samozřejmě, že Global Village nabízí i kurzy angličtiny pro dospělé."

Autor: INTACT

Rodiče s dětmi dávají přednost klidnějším lokalitám. Malta je docela malá, můžete zaručit, že se rodiny v noci vyspí?

"Určitě ano. St. Paul's Bay je menší letovisko na severozápadním pobřeží Malty. Nemusíte se obávat dlouho do noci dunících diskoték, St. Paul's vyhledávají spíš rodiny s dětmi a starší páry než nočního života chtivá mládež. Ze St. Paul's to navíc máte blízko na nejkrásnější maltské písčité pláže jako je Mellieha nebo Golden Bay."

A kde bydlí české rodiny, které chtějí zlepšit svoji angličtinu na Maltě?

"Pokud se rozhodnete jet s dětmi, doporučujeme bydlení v apartmánech, které leží jen 15 minut chůze od školy. Budete mí k dispozici jednu nebo dvě ložnice, plně zařízenou obývací kuchyň a koupelnu. V objektu je samozřejmě pračka. Budete-li chtít, můžete bydlet i v maltské rodině a lépe poznat maltský životní styl."

Autor: INTACT

Můžete nám trochu přiblížit výuku, jak probíhá?

"Výuka angličtiny probíhá každý všední den, týdně budete mít 20 lekcí. Ve třídě jsou studenti z nejrůznějších evropských i mimoevropských zemí, takže budete stále mluvit anglicky. 2 týdny jazykového pobytu na Maltě Vám dodají sebedůvěru, zautomatizujete svoji pasivní slovní zásobu, naučíte se rychle reagovat a samozřejmě se báječně odreagujete. Malta má navíc spoustu nádherných památek, krásné pláže a přívětivé obyvatele."

Nabízíte kurzy angličtiny pro rodiče s dětmi jen na Maltě?

"Jestliže chcete jet se svými dětmi na jazykový kurz angličtiny do Anglie, doporučujeme školu LAL Torbay. Torbay je krásné letovisko na Anglické riviéře, v nádherném Devonu, který dobře znáte z filmů inspirovaných romány anglické spisovatelky Rosamunde Pilcher nebo z detektivek Agathy Christie. LAL Torbay nabízí jak kurzy pro dospělé, tak kurzy pro děti od 12 do 17 let. Pokud máte mladší děti, tak škola Globe v nedalekém Exeteru nabízí kromě kurzů pro dospělé i kurzy pro děti od 7 let."

Autor: INTACT

A co když se rodiče a děti chtějí učit němčinu? Nabízíte i kurzy němčiny v Německu?

"Jistě, pro rodiče s dětmi je ideální škola Dialoge Sprachinstitut v Lindau, na břehu Bodamského jezera. Dialoge nabízí jak kurzy pro děti od 13 do 16 let, tak i pro dospělé klienty."

Děkuji za rozhovor!

Více se dozvíte na www.intact.cz