Co se skrývá v podzemí?

Pokud chcete vidět něco, čím se může pyšnit pouze podhůří Krušných Hor, jsou to  podkrušnohorské technické a průmyslové expozice, připomínající dávné tradice těžby železných rud i novější historii těžby uhlí.Důlní chodby, v nichž se dobývalo stříbro a cín, si můžete prohlédnout například ve štole Starý Martin v Krupce, zajímavý hornický skanzen najdete v Podkrušnohorském technickém muzeu v bývalém dole v Kopistech. Pokud vás zajímá moderní technologie, zajisté vás ohromí prohlídka uhelných dolů u Kadaně.

Tip! Navštivte lázně v Karlovarském kraji

Výlet s dětmi?

Cestujete s dětmi a chcete je vzít někam, kde uspokojíte jejich stálou zvědavost? Vezměte je do zoologické zahrady v Ústí nad Labem, na kozí farmu v Zásadě u Kadaně nebo do Podkrušnohorského zooparku v Chomutově. Krásy zvířat můžete obdivovat celoročně a děti budou z výletu určitě nadšené. Pokud na výlet vyrazíte v létě, zastavte se u Kamencového jezera, které je vyhlášeno díky svým příjemným podmínkám pro letní koupání.

Je libo relax?

Pokud cestujete naopak bez dětí a chcete si pořádně odpočinout, navštivte lázně Teplice, ve kterých si díky léčebným a wellnes procedurám odpočinete od každodenního stresu. Navíc zde najdete možnosti screeningových programů, které zjistí váš celkový zdravotní stav během jednoho odpoledne. Ženy zajisté potěší odborné poradenství Studia Visage, ve kterém vám poradí s oblékáním dle typu postavy, líčením a celkovou vyzáží.

Tip! Kde si nejlépe zalyžujete v Krušných Horách?

Adrenalin ve výšinách

Ráj pro všechny horolezce je skalní město Tiské stěny, které leží leží na jižním okraji krušnohorského zlomu. Od počátku 20. století zde vzniklo mnoho lezeckých tras s různými stupni obtížnosti. Po tomto adrenalinovém zážitku můžete navštívit pivovar ve Velké Březně a odměnit se lahodným zlatavým mokem.

Kam dále na lyže?

Přírodní sníh nikde, ale... V Krkonoších začali zasněžovat! Kdy bude první lyžovačka?

Dovolená v létě, v zimě – Krkonoše

Češi brali sjezdovky útokem: Tisíce lidí zaplavily Krkonoše i Orlické hory