Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejlepší evropské lázně: 7 tipů na oázy, kde načerpáte síly!

/
  • Lázně jsou to pravé pro vaše znavené tělo i duši.
    8. února 2016 ● 09:46

    Co byste řekli na netradiční lázně v Barceloně, poklidné oázy klidu v Berlíně, párty wellness v Bruselu, léčebné termály Budapešti, nevídaný luxus Paříže anebo na vídeňské lázně, které jsou dokonce vybavené knihovnou? Nic neříkejte a jeďte je vyzkoušet! A zkuste vyrazit třeba autobusem.

  • 1.

    Barcelona: Lázně v oblacích i v cukrárně

    Barcelona není jen o fotbale, plážích a stavbách Gaudího, je plná míst, kde najdete útočiště před městským ruchem. Přímo v centru města se nachází starověké arabské lázně. Ocitnete se tu ve světě parních lázní, terapeutických sprch a masáží. Six Senses Spa se zase nachází ve 42. a 43. poschodí hotelu Arts Barcelona a vy si kromě procedur můžete užít i venkovní terasy s nádherným výhledem na pobřeží Středozemního moře. Nedoporučuje se těm, kdo trpí závratěmi! Jednou z hlavních atrakcí v Barceloně jsou Mailuna Spa, lázně spojené s cukrárnou!  

    Uvolněte se a relaxujte při božských masážích a koupelích ve specializovaných lázních.
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Berlín: Ocitnete se na Bali

    V centru německé metropole najdete poklidnou oázu z Bali, která se jmenuje Vabali Spa a specializuje se na nevídané množství masáží z celého světa od těch klasických, přes ajurvérdské procedury, parní lázně, Reiki, Shiatsu či zábaly z řas. Berlín ovšem v poslední době proslavily také lázně Sultan Hamman s orientální atmosférou.

    V centru německé metropole najdete poklidnou oázu z Bali, která se jmenuje Vabali Spa.
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Budapešť: Párty pro mladé i atrakce pro rodiny

    Město lázní má co nabídnout každé generaci: kdo trpí nějakými zdravotními problémy, vyhledává léčebné lázně Lukács, Széchenyi nebo Danubius Health Spa. Milovníky historie osloví lázně Gellért a Király. Lázně Rudas jsou zase po setmění o víkendech doslova okupovány mladými – proslavilo je noční koupání s párty, dobrou hudbou a speciálními světelnými efekty! Rodiny zase míří do obrovského komplexu Dagály s deseti bazény nebo do vodního parku Patatinus na Markétině ostrově se speciálními bazény pro nejmenší a spoustou atrakcí.

    Lázně jsou to pravé pro vaše znavené tělo i duši.
    Autor: archiv

  • 4.

    Brusel: Zážitkové lázeňské kluby

    Vznášet v oblacích se budete při návštěvě některých ze tří klubů v Aspria Brussel, které nabízejí zážitkové luxusní lázeňské procedury – pro romantiky, sportovce, rodiny i obchodní partnery. Když už budete v Bruselu, zajděte si také do Serendip Spa, což je netradiční holistické wellness centrum s orientální atmosférou přímo na Place Stephanie.

    Lázně jsou to pravé pro vaše znavené tělo i duši.
    Autor: Priessnitzovy léčebné lázně a.s.

  • 5.

    Paříž: Wellness, jaké svět neviděl

    Neskutečných 8 600 metrů čtverečních lázeňského komplexu s krytým bazénem přímo na Champs-Elysées, to je Hotel Fouquet’s Barriere. Nádherný výhled na francouzskou metropoli v kombinaci s ozdravnými procedurami budete mít také v Hotelu Le Bristol Paris, kde mají hned osm relaxačních center, fitness a nádherný bazén s výhledem na střechy Paříže.

    Lázně jsou to pravé pro vaše znavené tělo i duši.
    Autor: Czech Holidays

  • 6.

    Vídeň: Největší termální lázně Evropy

    Therme Vídeň jsou nejmodernější a největší městské termální lázně v Evropě a splní všechny vaše sny! Mají zde prostor s vůněmi a vodními lůžky, romantický jeskynní bazén, lehátka alfa sféry pro hloubkovou relaxaci, odpočívárnu s krbem i zcela unikátní lázeňskou knihovnu s poslechem předčítaných knih! Malí návštěvníci se vyřádí na skluzavkách, v kanálech s divokou vodou, skokanských věžích či při animačních programech.

    Lázně jsou to pravé pro vaše znavené tělo i duši.
    Autor: Archiv Lázně Mšené a fotobanka imagio.cz

  • 7.

    Stegersbach: Wellness z Východu

    Hotel Larimar v rakouském Stegersbachu nabízí wellness, kterým chce spojit východní a západní léčivé a terapeutické techniky. O návštěvníky se stará tým lékařů, psychologů, terapeutů, trenérů, kosmetiček a mnohých dalších. Vyzkoušet si mohou tradiční čínskou medicínu, ajurvédu z Indie, shiatsu z Japonska či Lomi Lomi Nui z Havaje. Nechybí termální lázně, vyhřívané venkovní i kryté bazény s masážními tryskami a podvodní hudbou, hydromasážní lavice, vodní chrliče či saunová zóna. Kromě toho tu ovšem mají rybník a slunnou louku určenou k meditacím, pořádají kurzy tance, zdravého vaření nebo degustace vín.

    Lázně jsou to pravé pro vaše znavené tělo i duši.
    Autor: larimarhotel.at

    Zdroj: eurolines.cz

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy