Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češi brali sjezdovky útokem: Tisíce lidí zaplavily Krkonoše i Orlické hory

Autor: jer, ČTK - 
4. prosince 2016
16:56

Mrazivé a slunečné počasí přilákalo do lyžařských areálů v Krkonoších o víkendu kolem 7000 lidí. Lanovky a vleky byly v provozu ve Špindlerově Mlýně, na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou a v Horní Malé Úpě. Lyžovalo se i v Říčkách v Orlických horách. Další střediska v hradeckém kraji by měla sezonu zahájit v pátek 9. prosince. Na hřebenech Krkonoš leží asi čtvrt metru sněhu.

Nejširší nabídku měli o víkendu lyžaři ve Špindlerově Mlýně, kde byly v provozu tři lanovky a sedm kilometrů sjezdovek. „Lyžovaly u nás asi 4000 lidí. Počasí vyšlo výborně, bylo to plnohodnotné lyžování,“ řekl obchodní a marketingový ředitel špindlerovského Skiareálu René Hroneš. Nedělí zatím provoz ve Skiareálu skončil a opět se rozjede při slavnostním zahájení sezony v sobotu 10. prosince. „Do té doby chceme dál zasněžovat a připravit k otevření další sjezdovky,“ řekl Hroneš.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou měli lyžaři k dispozici téměř čtyři kilometry sjezdovek a provoz v obou střediscích bude pokračovat nepřetržitě. „Postupně chceme otevírat další sjezdovky na Černé hoře a v Peci, v sobotu 17. prosince chceme otevřít areály Černý Důl a Velká Úpa,“ řekl ředitel SkiResortu Petr Hynek. Víkendovou návštěvnost ve SkiResortu odhadl na téměř 3000 lidí, dost přijelo i běžkařů.

V Říčkách v Orlických horách v sobotu otevřeli červenou sjezdovku, v provozu byla čtyřsedačková lanovka. „Od pondělí provoz areálu přerušíme, budeme vyrábět další technický sníh na modré sjezdovce a od pátku znovu otevřeme Skicentrum s červenou a modrou sjezdovkou,“ uvedl ředitel Skicentra Říčky Jan Duffek. V pátek 9. prosince by mělo zimní sezonu zahájit krkonošské středisko Mladé Buky a také středisko Deštné v Orlických horách.

V minulé sezoně se v Krkonoších poprvé ve větším rozsahu lyžovalo o víkendu 5. a 6. prosince. Následně však přišla obleva a naplno se sezona opět rozběhla na začátku ledna.

Přírodní sníh nikde, ale... V Krkonoších začali zasněžovat! Kdy bude první lyžovačka?

Dovolená v létě, v zimě – Krkonoše 

Lyže – nejlepší lyžování v ČR

Lyžování v Česku: 7 NEJ českých hor

Klasika na lyžích: 7 tipů na nejlepší běžkování v Česku!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

panbaron ( 4. prosince 2016 17:27 )

hektolitry vody ze snehovych del. a pak budou brecet ze neni voda

tamara789 ( 4. prosince 2016 17:24 )

 No to se pak můžu strhnou,abych našla nějakou známou, co semnou půjde na kafe, když jsou všichni na horách . Já zimu prostě nemusim...

Zobrazit celou diskusi