Ubytování v Krkonoších? Žádný problém!

Jestli o něco v Krkonoších není nouze, jsou to hotely, penziony, chaty, boudy, kempy, apartmány a jiné ubytovací zařízení. V létě ceny ubytování začínají na hranici 200kč/den a rostou až do nebes v závislosti na míře luxusu. Nejvíce možností nabízí lyžařská střediska, která jsou zároveň skvělým výchozím bodem pro turistiku a cykloturistiku. V zimě jsou ceny ubytování obecně vyšší, cena noci v důstojných podmínkách se pohybuje kolem 300kč. Proto většina lyžařů volí ubytování v horských boudách. Ty jsou sice hůře dostupné (zvláště pokud vaše auto zapadne v závěji bílého štěstí), ale nejsou tak drahé, poskytují dostatečný servis a většinou jsou umístěny nedaleko sjezdovek. Nejvíce ubytovacích zařízení naleznete v okolí horských středisek Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Rokytnice nad Jizerou nebo Harrachov.

Nabídka ubytování v oblasti, ceny a další informace naleznete zde

Krkonoše – turistika a výlety

Jestli v Krkonoších existuje nějaké místo, které by měl každý navštívit, je to Sněžka. Vrchol této 1603 metrů vysoké hory se nachází na hranicích s Polskem a nabízí úchvatný výhled, pokud je dobré počasí. Nejlepším výchozím bodem je Pec pod Sněžkou. Svoji cestu můžete začít i ve Velké Úpě, nebo ve Špindlerově Mlýně. Pokud se nechcete namáhat, pro dopravu na nejvyšší horu ČR můžete využít lanovku s počátkem v Peci pod Sněžkou. Můžete také zvolit výlet ze Špindlerova Mlýna k prameni Labe. A úžasné zážitky v zimě i v létě nabízí také Černá hora a její okolí.

Další zajímavé turistické cíle v Krkonoších, zde!

Krkonoše v zimě – lyžování a běžkování

Teprve v zimě ospalá horská městečka skutečně ožívají. Vleky startují, sněhová děla běží a sjezdovky se plní lyžaři. Lyžovní a běžkování má v Krkonoších stoletou tradici, takže je tento region na každoroční vlnu návštěvníků připraven. Evergreenem jsou horská střediska Špindlerův Mlýn a Pec pod Sněžkou. Nachází se zde sjezdovky pro začátečníky i zkušené lyžaře. Cena celodenního „skipas“ se pohybuje kolem 700kč. Pokud chcete ušetřit, můžete zvolit střediska Harrachov, Černý Důl nebo Janské Lázně, kde se v hlavní sezoně cena celodenního skipasu pohybuje kolem 600kč.

Lyžařská střediska, vleky, lanovky a další informace naleznete zde

Tím to nekončí – další služby v Krkonoších

Krkonoše nejsou jen o lyžování a turistice, nachází se zde i spousta jiných atrakcí. Pokud cestujete hlavně za odpočinkem, horská střediska nabízí řadu wellness zařízení se saunami, výřivkami, nebo třeba masážemi. Chcete strávit dovolenou na kole nebo na lyžích, ale žádné nemáte? V každém městě naleznete desítky půjčoven sportovního vybavení. A pokud hledáte zábavu pro děti i dospělé, doporučujeme například bobovou dráhu ve Špindlerově Mlýně. V Krkonoších se nemusíte bát hladu. I ve vyšších polohách není nouze o hospodu. Na své si příjdou i vodáci. Labe je sjízdné v jarních měsících od Labské přehrady ve Špindlerově Mlýně.

Další informace o lyžování, turistice a ubytování v Krkonoších, zde!

Další články a informace

Přírodní sníh nikde, ale... V Krkonoších začali zasněžovat! Kdy bude první lyžovačka?

Češi brali sjezdovky útokem: Tisíce lidí zaplavily Krkonoše i Orlické hory

Za požár před 50 lety mohli dělníci: Labská bouda dnes slaví vzkříšení

Prázdniny pro lyžaře, snílky i lenochy

Srážka na sjezdovce se může prodražit

Letní dovolené jsou stále v plném proudu! Vsaďte na českou krajinu, která má stále co nabídnout!

5 míst v České republice, kde si užijete aktivní dovolenou

Tohle jsou NEJ lanovky Česka! Vyzkoušejte je!

Lyže - nejlepší lyžování v ČR