Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přehledně: Vleky se konečně rozjely, kde zažijete nejlepší „lyžovačku“?

  • Autor: Tomáš Polák - 
    5. 1. 2016
    05:00

    Lyžařská sezona na českých horách konečně naplno začíná. O víkendu se rozjely vleky hned v několika lyžařských areálech. Blesk.cz vám přináší přehled těch nejlepších lyžovaček.

  • 1.Špindlerův Mlýn, Krkonoše

    Jako už tradičně na nejdelší úseky otevřených sjezdovek láká největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn. Právě tam je otevřeno celkem 7,4 až 13 kilometrů sjezdovek, což je vůbec nejvíc, co momentálně naleznete na českých horách podle serveru skinet.cz.

     

    Otevřeny jsou všechny sjezdovky s výjimkou Svatého Petra a Medvědína, i ty by se ale měly otevřít tento týden. Výška technického sněhu je až 40 centimetrů.

    Špindlerův Mlýn - Svatý Petr Špindlerův Mlýn - Svatý Petr | skiareal.cz

  • 2.Čenkovice a Červená Voda, Orlické hory

    Vůbec nejvíc bílého poprašku je v Orlických horách na sjezdových tratích v Čenkovicích. Lyžaři zde lyžují až na 70centimetrovém technickém sněhu. Otevřených sjezdovek tu momentálně najdete téměř 5,4 kilometrů.

    V Čenkovicích je až 70 centimetrů technického sněhu. V Čenkovicích je až 70 centimetrů technického sněhu. | ski-cenkovice.eu

  • 3.Pec pod Sněžkou, Krkonoše

    Vůbec nejvíc lidí o víkendu lyžovalo ve SkiResortu Černá hora v Peci pod Sněžkou – téměř 5 000. Otevřeno je zde 6 až 12 kilometrů sjezdovek a lyžaři tu lyžují po 40centimetrové vrstvě technického sněhu, který je místy namrzlý. Některé sjezdovky jsou uzavřeny, jiné jsou v provozu jen v omezené šířce. Od pondělí se lyžuje za ceny standardní sezony.

    Ve SkiResortu Černá hora lyžovalo o víkendu denně až 5000 lyžařů. Ve SkiResortu Černá hora lyžovalo o víkendu denně až 5000 lyžařů. | skiresort.cz

  • 4.Kouty pod Vesnou, Jeseníky

    V tomto jesenickém lyžařském areálu jsou v provozu celkem 4 kilometry sjezdovek. Zato tu naleznete až 60centimetrovou vrstvu technického sněhu. Celkem deset centimetrů sněhu je také mimo sjezdovky. Areál nabízí nové ubytování přímo pod sjezdovkou a v provozu je i šestisedačková lanovka.

    Ve ski areálu Kouty na Jesenicku je jen minimum lyžařů. Ve ski areálu Kouty na Jesenicku je jen minimum lyžařů. | kouty.cz

  • 5.Vítkovice, Krkonoše

    Až 40 centimetrů technického sněhu je momentálně ve Vítkovicích na Semilsku. Tam už od Nového roku lyžaři naplno využívají lanovku Prezidentský expres nebo vlek Jezerka. K dispozici je až 5,4 kilometrů sjezdovek.

    Ve Vítkovicích je až 5,4 kilometrů otevřených sjezdovek. Ve Vítkovicích je až 5,4 kilometrů otevřených sjezdovek. | skialdrov.cz

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi