Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Přírodní sníh nikde, ale... V Krkonoších začali zasněžovat! Kdy bude první lyžovačka?

Na Černé hoře se už začalo zasněžovat. Na lyžovačku to ale stále není.
Na Černé hoře se už začalo zasněžovat. Na lyžovačku to ale stále není.  (Autor: Skiresort Černá hora-Pec pod Sněžkou)
Autor: simao, ČTK - 
23. listopadu 2014
21:48

Nadprůměrně teplý podzim vlekařů nevěstí nic dobrého. Na lyžovačku v Česku to jen tak nevypadá, tedy alespoň ne na přírodním sněhu. V Krkonoších však i přes nepřízeň počasí začali vyrábět umělý sníh.

Na Černé hoře v Krkonoších začalo zasněžování první sjezdové tratě, sněžná děla pracovala v horní části svahu na sjezdovce Anděl. Zatím se bude zasněžovat jen v noci, řekla ČTK Zina Plchová ze Skiresortu Černá hora - Pec.

"Klimatické podmínky neumožňují, abychom spustili všechna děla. Teplotu ale hlídáme pečlivě už několik dní a v noci ze soboty na neděli klesla natolik, že jsme mohli spustit prvních pět děl v horní partii Černé hory," uvedla Plchová.

Pokud by teploty ve dne klesly pod minus tři stupně, bude možné technický sníh vyrábět nepřetržitě. Na Černé hoře začíná lyžařská sezóna tradičně nejdříve. Například loni se na sjezdovce Anděl lyžovalo už 29. listopadu. Skiresort Černá hora - Pec pod Sněžkou před letošní sezonou investoval kolem 30 milionů korun, zejména do technického zasněžování.

Nově bude mít technický sníh šest sjezdovek, a to Zalomená a dvě sjezdovky Formánek na Černé hoře a sjezdovky Lyžařská, Vysoký svah a Zahrádky v Peci pod Sněžkou. Další novinkou bude sjezdovka s tunely a klopenými zatáčkami v Peci, v Černém Dolu a v Peci si budou moci lyžaři změřit radarem rychlost.

Dovolená v létě, v zimě – Krkonoše

Češi brali sjezdovky útokem: Tisíce lidí zaplavily Krkonoše i Orlické hory

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi