Na Sněžku vede hned několik tras. Pěší, cyklistické a dokonce i běžkové. Pokud ale nejste zrovna příznivci dlouhého chození a pěší stoupání na vrchol hory vás děsí, můžete využít lanovou dráhu, která vás z Pece pod Sněžkou doveze pohodlně až na samotný vrchol Sněžky. Lanovka je otevřena denně a převeze za hodinu až 250 lidí, doba jízdy trvá přibližně 12 minut. Mezistanicí je Růžová hora (1334 m n. m).

Nejstarší stavbou Sněžky je kaple sv.Vavřince, která leží na polské straně. Dále můžete navštívit Polskou boudu. V roce 1857 bouda vyhořela, obnovena byla o pět let později a její budova sloužila veřejnosti až do výstavby nového horského hotelu, který byl dán do užívání roku 1976. V objektu je i meteorologická stanice. Na české straně hory se nachází Česká poštovna, která má přízvisko Anežka.

Ubytování

Pokud toužíte po příjemném ubytování v blízkosti Sněžky, nejlepším řešením pro vás bude Pec pod Sněžkou, kde si můžete vybrat ubytování různých cenových kategorií. Město nabízí horské chaty, luxusní hotely i menší penziony. Ubytování v Peci pod Sněžkou je velmi žádané. V turistické sezoně je vždy plno, proto si rezervujte svá místa vždy s velkým předstihem.

Tipy na výlet

I v okolí Pece pod Sněžkou můžete nalézt mnoho zajímavých míst. Například Wielki Staw a Maly Staw, to jsou jezera ledovcového původu, takzvaná plesa, největší v Krkonoších české i polské strany. Leží na jihozápadě Polska na severní straně Krkonoš. Místo vás nadchne svou krásnou přírodou i romantickou atmosférou.

Pro relax a odpočinek tu jsou Jánské lázně, které leží v okrase Trutnov, v Královohradeckém kraji, v oblasti krkonošského národního parku. Dnes se zaměřují především na léčbu pohybového aparátu a nabízí jak léčebné pobyty, tak relaxačně-ozdravný program či víkendové pobyty. Z Jánských lázní vede i lanovka na Černou horu, kde si můžete v zimě dopřát kvalitní lyžování.

Přírodní sníh nikde, ale... V Krkonoších začali zasněžovat! Kdy bude první lyžovačka?

Dovolená v létě, v zimě – Krkonoše

Češi brali sjezdovky útokem: Tisíce lidí zaplavily Krkonoše i Orlické hory