Pěšky na vrchol Sněžky – Krkonoše a Podkrkonoší

Ať už jako výchozí bod zvolíte Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Jánské Lázně nebo Špindlerův Mlýn, čeká na vás spousta zajímavých cílů i mimo lyžařskou sezonu. Ze Špindlerova Mlýna se můžete vydat proti proudu řeky Labe až k samotnému pramenu. Z Peci pod Sněžkou získáte nejlepší přístup na nejvyšší horu České republiky, Sněžku. Dále můžeme doporučit výstup na Černou horu nebo Kozí hřbety. Oblast je výborně dostupná a o ubytování zde není nouze.

Další turistické cíle, doprava, ubytování a jiné informace, zde!

Adršpach, či Náchod – Kladské pomezí

Nejcennějšími klenoty Kladského pomezí jsou jednoznačně rozličné skalní útvary. Proto při návštěvě této oblasti určitě nesmíte vynechat Adršpašsko-teplické skály. Nachází se nedaleko města Teplice nad Metují. Jsou výborně dostupné autem i pěšky a v okolí není nouze o ubytování. Znamenitou podívanou poskytují také Broumovské stěny, které se nachází mezi městy Broumov a Police nad Metují. Pokud vás kromě procházek přírodou zajímá historie, v celém regionu se nachází hustá síť prvorepublikových opevnění a turistických stezek. Doporučujeme okolí Náchoda, například výlet k pevnosti Dobrošov.

Více informací o turistické oblasti Kladenské pomezí, zde!

Žádný spěch, žádná námaha – Orlické hory a Podorlicko

Pokud hledáte procházky přírodou pro méně náročné turisty, v Orlických horách jste správně. V okolí hranic s Polskem se nachází stovky kilometrů dobře označených turistických stezek. Ať už jako výchozí bod použijete obce Deštné, Olešnice, Říčky nebo Rokytnice, nebudete zklamáni. Můžeme například doporučit cestu z Olešnice do Deštné, podél říček Olešenka a Bělá. A pokud chcete procházku přírodou spojit s poznáním, můžeme jedině doporučit výlet k tvrzi Hanička, nejzachovalejší a největší části Československého, prvorepublikového opevnění.

Informace o turistice, ubytování a dopravě v Orlických horách, zde!

Malebná příroda – Český ráj

V okolí Jičína je příroda skutečně nádherná. Lesy, louky, řeky i skály. Vše dobře dostupné po kolejích i po silnici. Široké možnosti ubytování i stravování. A kam tedy v Českém ráji vyrazit? Doporučujeme Prachovské skály a okolí. Také můžete navštívit úchvatné Hruboskalsko. A pokud se vydáte dále na sever, doporučujeme vám navštívit Klokočské skály.

Více informací o lokalitě Český ráj naleznete zde!

Další zajímavé články

Město Adršpach: Nádherná příroda, slušné ceny, neukáznění návštěvníci

Dovolená v létě, v zimě - Krkonoše

Výlety, sport i historie - Orlické hory

15 tipů na výlety s dětmi: Co ještě vidět, než skončí prázdniny?

Kam do přírody ve středních Čechách?