Rozsáhlým labyrintem Adršpašských skal se proplétá řeka Metuje, která je zde, nedaleko svého pramene, spíše potůčkem.

Z této oblasti pochází také pramenitá voda z vyváženým obsahem minerálních látek Toma NATURA, která chce v oblasti skalního města v nejbližších měsících spustit revitalizaci turistických cest. Díky ní budou stezky skalního města zcela šetrné k vzácným pramenům.

Fotogalerie
2 fotografie

Přestože jsou Adršpašské skály přísně chráněnou Národní přírodní rezervací, může každý návštěvník obdivovat jejich krásu z turistického okruhu, který je veden nejzajímavějšími místy skalního města.

Turistická trasa je dlouhá 3,5 km a její součástí je malý a velký vodopád, který padá z výšky 16 m. Další velmi zajímavou atrakcí je plavba po skalním jezírku, které se nachází ve výšce 535 metrů nad mořem. Chcete-li se podívat do míst, kde se natáčely jedny z nejkrásnějších pohádek, pak jste srdečně zváni. Adršpašské skály jsou pro vítané návštěvníky otevřeny celoročně.

Součástí prohlídky je také okruh, vedoucí kolem jezera v bývalé pískovně u vstupu do skal. Je to příjemná procházka dlouhá 1,5 km, která vám poskytne netradiční pohledy na východní část skalního města. Další možností, jak strávit volný čas, je návštěva zříceniny středověkého hradu Adršpach, nacházející se na Starozámeckém vrchu, asi 3 km od prohlídkového okruhu Adršpašských skal.

Autor: