Sportujte na Lipně

Na 60 nejrůznějších akcí je připraveno na Lipně.
Autor: archiv pořadatelů
Unikátní festival, který propojuje sport a kulturu se koná poslední prázdninový týden na písečné pláži na Lipně. Letos nabídne na 60 akcí určených pro všechny věkové kategorie, a to od závodů pro potěšení, mistrovství republiky, sportovních kurzů až po kulturní představení.

Navštivte Bororo

Dominantou Rezervace Bororo je dvanáctimetrová prolézačka.
Autor: Daniel Čerchovský, Zoo Praha
Pražská zoologická zahrada je největší u nás. Obdivovat tu můžete desítky druhů zvířat, unikátem jsou třeba velemloci a nově tu chovají i mravenečníky. Naprosto ojedinělý je i sloninec a výběh pro hrochy. Úplnou novinkou je velký dětský herní areál Bororo.

Největší vodopád

2062288:gallery:true:trueV Krkonoších, kousek od Labské boudy, se nachází náš největší vodopád. Jmenuje se Pančavský a voda z něj padá do hloubky 148 metrů do Labského dolu.

Na exponáty šahat!

Unikátní výstava Play! je nyní v Broumově.
Autor: archiv pořadatele a Blesku
Na všechno si sáhnout nebo vyzkoušet - taková je unikátní výstava Play!, kterou můžete navštívit v textilní továrně VEBA v Broumově. Prolézt tu můžete složitým labirintem, stavět z kostek, vykoušet ozvučené exponáty a mnoho dalšího.

Zábava v Mirakulu

Dřevěný hrad v Mirakulu v Milovicích.
Autor: arhiv parků
Na 10 hektarech se v parku Mirakulum v Milovích nachází desítky herních prvků i naučná stezka. Nechybí tu obří trampolíny, houpačky, lanová centra, prolézací hrad a spoustu dalších aktivit. Navíc můžete pobyt spojit s návštěvou nedalekého tankodromu a zkusit si pobyt ve výcvikovém campu US Army.

Mamutíkův park

Co všechno dokáže voda poznáte v Mamutíkově parku v Dolní Moravě.
Autor: archiv parků
Je zcela nový a u nás jediný areál, kde lze vidět co všechno se dá dělat s vodou. Ve sport resortu Dolní Morava tak můžete poznat, jak se voda chová, jakou má sílu a jak ji využít. Jde o veliké vodní hřiště, kde se můžeme sledovat tok říčky včetně jezů, vodních kol a elektrárny. V areále je několik zajímavých zařízení a strojů, které můžete sami odzkoušet a seznámit se s jejich využitím. Jde o Tyrolský jez, Ztracené kolo, Elektrárnu, Buchar, Archimédes a Závlahu.

Největší aquapark

Akvapark Čestlice je největší ve střední Evropě.
Autor: Nedělní Blesk - Jan Tůma, archiv, isifa.com
Vodní areál v Čestlicích u Prahy je největším aquaparkem nejne u nás, ale i ve střední Evropě a nově je v něm otevřen i nejdelší tobogán v Česku. Měří 250 metrů! Areál je rozdělen je do tří paláců, které propují umělé řeky. K dovádění tu je 8 tobogánů, 3 skluzavky, spacebowl, klasický bazén, vířivky a masážní lavice, umělé vlnobití, brouzdátka a dětské atrakce, mokrý bar, akavária s rybičkami, sauny, fitness, restaurace.

Lego výstava

Na pět milionů kostiček se použilo na vystavené modely, které uvidíte na Lipně.
Autor: archiv pořadatele a Blesku
Největší výstavu legomodelů u nás navštivte v areálu Lipno Point. K vidění je na 150 modelů – mezi nimi i antické divadlo, rockový festival, Tančící dům nebo chrám sv. Víta a mnoho a mnoho dalších. Odhadem se na výstavě využilo na pět milionů kostiček.

Za Julesem Vernem

Za dobrodružstvím zavítejte do muzea na pražské Kampě.
Autor: archiv pořadatelů
Podivuhodný svět z knížek Julese Vernea zažijete v Muzeu Karla Zemana v Saském dvoře na pražské Kampě. Podívat se tu můžete třeba 20 tisíc mil pod moře nebo se proletět na dělové kouli s baronem Prášilem. Muzeum je věnované tvorbě geniálního režiséra, který natočil i legendární Cestu do pravěku. I tu zde můžete prožít.

Pro princezny a rytíře

Na zámku Radíč myslí na děti speciálními prohlídkami.
Autor: archiv pořadatelů
Na zámku Radíč na Příbramsku myslí na malé návštěvníky. Kromě speciálních dětských prohlídek se tu děti promění i v opravdové princezny či rytíře. Převléknout se tu totiž mohou do dobových kostýmů.

Minivláčky na zahradě

Nejen modely vláčků jezdí v Domažlicích.
Autor: archiv pořadatelů
Venku i po zahradě domu v Máchově ulici v Domažlicích jezdí na 30 vláčků! Pohyblivé jsou nejen mašinky, ale i figurky lidí, zvířat, aut či stromů. Zažít můžete velkou vlakovou loupež na trati Londýn- Glasgow a s mašinkou Lízou se dokonce projet na cestě kolem světa. K tomu je ve vitrínách další stovka železničních modelů. Novinkou je model 60 let staré ruské železnice i s pohyblivou chaloupkou na muřích nožkách.

Merlinův svět

Zábavný areál pobaví děti v Hatích u Znojma.
Autor: arhiv parků
Lanové centrum, minigolf, autodráhy, kolotoče, houpačky,katapulty, vodní klouzačky  adalší atrakce najdete v Hatích u Znojma v areálu Merlinův dětský svět. Děti se tu rozhodně nudit nebudou!

Divy světa

Zmenšeniny známých staveb uvidíte v Ostravě.
Autor: archiv pořadatelů
Sedm zmenšených starověkých divů světa, ale i londýnský Big Ben, řecká Akropole, italská šikmá věž v Pisse a samozřejmě i české stavby jako je o pražský Orloj najdete v parku Miniuni v Ostravě. Připraveno je navíc dalších 30 modelů historických lodí od dob vikingů přes Kolumba až po Titanik.

Za robotem, který mluví

V liberecké iQLANDII je jediný humanoidní robot u nás.
Autor: archiv parků
Supermoderní 3D planetárium, jediný humanoidní robot u nás a stovky dalších exponátů v deseti expozicích najdete v science centru iQLANDIA v Liberci. Zažijete tu tanec ohňů a blesků, na vlastní kůži si vyzkoušíte, jak se cítí lidé při zemětřesení či vichřici, absolvujete pravý kosmonautický výcvik, dozvíte se, jak fungují věci, které denně používáme. 

Na boby!

2065433:gallery:true:true

 

Speciální horskou bobovou dráhu najdete v Peci pod Sněžkou. Vozíky jsou k dráze připevněny, aby nemohly vypadnout, stejně jako jezdci. Jako jediní u nás tu navíc mají zakryté boby. Dráha je dlouhá 900 m a v některých místech jedete i 8 m nad zemí!

 

 

 

Fotogalerie
17 fotografií