Jak uvedla jedna z Perryho kamarádek, v posledních týdnech svého života byl prý »vzteklý a zlý« kvůli injekcím testosteronu, které si pravidelně píchal. Pitevní zpráva pak uvádí, že kromě smrtelného množství ketaminu smíchaného s lékem buprenorfinem (podobný opioidům), který se používá ke zmírnění bolesti a pomáhá při závislosti na opioidech, Perry užíval Tammoxifen na hubnutí, léky proti cukrovce a nikotinová lízátka. 

Před svou smrtí se totiž snažil přestat kouřit. Podle jeho asistentky před tím kouřil asi dvě krabičky cigaret denně. Zpráva soudního lékaře dále dokládá, jak moc Perry spoléhal na předepsané a volně prodejné léky, aby si udržel kvalitu života.

„V ložnici asistentky se nacházelo několik otevřených, prázdných, zpola naplněných lahviček s léky předepsanými zemřelému, stejně jako volně prodejné léky, vitamíny, prostředky na podporu trávení a nádoby naplněné mnoha různými sypkými tabletami, tabletkami, kapslemi, bonbóny a mentolkami," stojí v dokumentu. V Perryho koupelně pak byly „masti na předpis, prostředky na podporu trávení a ústní výplachy".

Ketamin si vzal sám

Hvězda seriálu Přátelé dostávala před svou smrtí pravidelně infuze ketaminu, ale zpráva uvádí, že ketamin nalezený v jeho těle pocházel odjinud. Poslední infuzi dostal týden a půl před smrtí a poločas jeho rozpadu je pouze tři až čtyři hodiny.

„Pravděpodobně šlo o rekreační užívání ketaminu. Bylo by pochybným lékařským krokem dát ketamin někomu, kdo užívá také buprenorfin - to je skutečný recept na katastrofu,“ zhodnotil pro web jeden z předních neurologů na světě Dr. Bankole Johnson.

Léčba už měla skončit

Paradoxně měl navíc s ketaminovými infuzemi brzy přestat... „Už je nepotřeboval, jeho deprese byla v pořádku,“ uvedl anesteziolog Dr. Ataoin.

Perry navíc ketamin neměl nikdy rád. Loni o něm psal i ve svých pamětech. Během léčby, kterou absolvoval při pobytu ve švýcarské léčebně během pandemie, měl prý často pocit, že „umírá“.

„Brát K je jako když vás někdo praští do hlavy obrovskou šťastnou lopatou. Ale ta kocovina byla drsná, převážila tu lopatu,“ psal ve své knize. „Ketamin nebyl pro mě.“

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci Matthewa Perryho se scházejí před barákem ze seriálu Přátelé. reuters

Fotogalerie
112 fotografií