Perry měl v době úmrtí majetek ve výši 2,7 miliardy korun, každoročně navíc inkasoval tantiémy ve výši 453 milionů korun za reprízy seriálu Přátelé, v němž hrál 10 sezon, v televizích, streamovacích platformách a za prodej reklamních předmětů. A vloni vydal úspěšné memoáry. I za ty budou zisky chodit jeho dědicovi nebo dědicům… Otázkou ale je, kdo to bude?!

Tři možnosti

Podle expertů na kalifornské právo existují v zásadě tři možnosti. Perry mohl jmenovat konkrétní osobu nebo osoby pro případ svého úmrtí. „Je ale docela dobře možné, že nikoho nenapsal, když neměl manželku ani děti,“ řekl Charlie Douglas, prezident advokátní firmy HH Legacy Investments.

Druhou možností je odkázání majetku – nebo alespoň jeho části – konkrétním svěřenským fondům spolu s konkrétními instrukcemi, jak s penězi naložit. Možné to je, jelikož Perry podporoval několik charit a dost si na pověsti filantropa zakládal. V takovém případě by se veřejnost nikdy nedozvěděla, jak bylo s jeho pozůstalostí naloženo, protože na rozdíl od závěti, která musí být veřejně dostupná, jsou fondy ryze soukromé.

První jsou rodiče

Poslední variantou je, že příjemce pozůstalosti určí kalifornské zákony. Hierarchie dědiců je jasná – na prvním místě je manžel/ka, následují děti, vnoučata, rodiče a pak sourozenci. Podle odborníků tak peníze nejspíš připadnou rodičům.

John Benett Perry (82) a Suzanne Perryová (75) se sice rozvedli, když byl Matthew dítě, to ale z hlediska zákona není problém. „Není ale neobvyklé, že se rodiče, žijí-li v dostatku, svého dědictví po dětech zřeknou,“ upozorňuje Charlie Douglas. V tom případě by peníze putovaly k pěti Perryho nevlastním sourozencům – nejspíš rovným dílem.

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci Matthewa Perryho se scházejí před barákem ze seriálu Přátelé reuters

Fotogalerie
154 fotografií