Katherine Blake Edwardsová (47), která si říká Kayti, chodila s hvězdou seriálu Přátelé v roce 2006. Později od roku 2011 pracovala jako jeho asistentka a i po rozchodu mu tak zůstávala nablízku. Poté, co byl Matthew Perry nalezen mrtvý ve své vířivce, rozjely se divoké spekulace, co k jeho utonutí vlastně vedlo. A i když počáteční toxikologické zprávy zjistily, že v jeho organismu nebyl žádný pervitin ani fentanyl, přesná příčina jeho smrti zůstává záhadou.

A zatímco se provádějí podrobnější testy, nechala se Kayti exkluzivně pro magazín The Sun slyšet, že i ona má svou teorii. Je totiž známo, že v domě Perryho v Los Angeles byly nalezeny různé léky na předpis, včetně léků na depresi, úzkost a CHOPN, což je běžné plicní onemocnění způsobující dýchací potíže, nešlo však o žádné drogy v tom pravém slova smyslu. Podle Kayti to ale neznamená, že právě ty nezpůsobily jeho nečekaný odchod.

Bývalá modelka a zároveň nevlastní vnučka britské hvězdy Mary Poppins Julie Andrewsové (88) tvrdí, že zjevná absence jakýchkoli opioidních léků proti bolesti, jako je třeba Vicodin (jehož prý Matthew kdysi dokázal spolykat až 55 kusů denně), neznamená, že v ten den nic takového nepožil. Že by třeba vyčerpáním po pickleballu, jemuž se aktivně věnoval před smrtí, usnul ve vířivce, to se jí nepozdává. „Nevěřím tomu, nedává to smysl. Znala jsem Matthewa a vím, že by se jen tak neutopil,“ je přesvědčená.

Anketa

Která postava z Přátel je vaše nejoblíbenější?

Chandler
Ross
Rachel
Monica
Joey
Phoebe

„Říkali, že na místě nebyly žádné léky proti bolesti na předpis, ale to mě vůbec nepřekvapuje, protože on by tam přece ty drogy jen tak nenechal ležet. Byl paranoidní, radši by si je vzal všechny, takže by nebyly žádné důkazy. Až pak by si s klidem šel pro další, kdyby se na to cítil,“ přibližuje Kayti hercovo chování. I když modelka Athenna Crosbyová (25), s níž Perry večeřel pouhý den před smrtí, tvrdila, že byl „100% střízlivý“ a „mimořádně pozitivní“...

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci Matthewa Perryho se scházejí před barákem ze seriálu Přátelé reuters

Kayti, matka čtyř dětí, která provozuje záchranné centrum pro koně, si prý všimla ve dnech před jeho smrtí, že s Matthewem není všechno tak docela v pořádku, a je přesvědčená, že skrze „Mattmana“, což bylo jeho alter ego založené na jeho posedlosti komiksovou postavou temného rytíře Batmana, vysílal nenápadná podprahová volání o pomoc. Také dával na sociální sítě mnohem více příspěvků než obvykle, což podle ní bylo úplně mimo jeho charakter.

„Ta věc s Mattmanem, to nebylo něco, co dělal, když byl střízlivý. Mattman se objevil vždycky, když byl sjetý a cítil se tak nějak neporazitelný. Byla jsem často s ním, když se sjížděl, a když jsem mu říkala, že by měl možná trochu ubrat, vždycky mi odsekl: 'Ne, já jsem Mattman',“ líčila. Také tvrdí, že pod vlivem drog měl tendenci být ve vodě. „Jednou ho dokonce našel jeho soused v Hollywood Hills nahého a zfetovaného ve svém bazénu. Musela jsem tam jít a dostat ho ven,“ vzpomínala na trapný incident...

Fotogalerie
57 fotografií