Barton Cowperthwaite, známý z Krasotinek (v originále Tiny Little Things), se svěřil svým fanouškům, příznivcům a přátelům v online světě, že bojuje s rakovinou mozku. „Byl mi diagnostikován gliom nejméně 2. stupně,“ odhalil mladý herec ve svém příspěvku na instagramu s tím, že se jedná o „celkem slušný nádor“. „Buňky nádoru vznikají přímo v mozku, takže se rakovina nešíří nikde jinde v těle,“ dodal ale s nadějí.

„Jediný způsob léčby něčeho takového je operace,“ pokračoval Cowperthwaite. Jak později specifikoval, velký nádor se nachází na pravém předním laloku jeho mozku. „Lékaři říkali, že je velký asi jako citron, ale víte, jak se to říká – když vám život dá citrony, udělejte si limonádu!“ vtipkoval s tím, že ho lékaři ujistili, že budou schopni odstranit většinu nádoru. 

„A po úspěšné operaci a nějaké té rehabilitaci budu zase fungovat jako moje (úžasné, talentované, brilantní, veselé) já,“ přeje si představitel tanečníka Orena z populárního seriálu o talentovaných studentech elitní baletní školy. Tento zákrok, na který se chystá v průběhu nebo na konci tohoto týdne, rozhodně nebude levný... a on na něj moc financí nemá.

Mladík proto založil na portálu GoFundMe sbírku s cílem získat 100 tisíc dolarů (2,3 milionů korun), která by mu pomohla pokrýt veškeré náklady. Přestože to není malá částka, jistě se mu ji brzy podaří vybrat – za pouhé dva dny, co sbírku zveřejnil, je již na jeho kontě více než 74 tisíc dolarů (tedy více než 1,7 milionů korun). Být známou tváří se v takto těžké chvíli hodí – je ale možné, že ho finančně podpořili i kolegové z herecké branže.

I ty totiž informace o jeho vážné nemoci velice zasáhla. Jeho parťačka z Krasotinek Casimere Jolletteová (27) mu například napsala: „Miluji tě, Barte. Posílám ti mnoho léčivé síly. Zvládneš to.“  A herec Rudy Pankow (25), známý ze seriálu Outer Banks, dodal: „Jsi nezastavitelný, chlape. Ano, je to zásadní zásah do života, se kterým se potýkáš, ale nejsi bez podpory mnoha lidí, kteří jsou taky nezastavitelní.“

Fotogalerie
47 fotografií