Herec Eka Darville pozastavil na počátku tohoto roku svou kariéru. Udělal to ihned poté, co jeho synovi jménem Mana (†10) diagnostikovali v Austrálii, kde se svou rodinou žil, agresivní glioneuronální rakovinu mozku. Tamní lékaři zdrcenému herci a jeho manželce Lile oznámili, že chlapci nemohou nijak pomoct. I přes špatné prognózy se však rodiče malého Mana nevzdali naděje a přestěhovali se do USA, kde chlapec na specializované klinice podstoupil operaci.

Během vysoce rizikového zákroku, k němuž došlo v dubnu, byla kloučkovi vyoperována část nádoru. Aktualizace o Manově stavu a uzdravení pak zůstaly soukromé až do nedávné doby, kdy Darville odhalil, že operace nepomohla a prosil všechny své fanoušky, aby se za jeho syna modlili. Zákeřný tumor v hlavě Mana, jenž miloval surfování, tanec, hudbu i své dva mladší brášky Ziona a Axého, prý začal růst „rychleji než kdy jindy“... a doktoři byli v koncích.

První listopadový den pak Darvillova matka Malaika MaVeena na sociální síti v srdceryvném videu informovala, že Mana svůj boj se zákeřnou chorobou prohrál. „Snažila jsem se dát kvůli této modlitbě dohromady, protože Mana stále je a také bude s námi. Eka, Lila, její rodiče, já i jeho malí bratři ale i tak prožíváme obrovský smutek,“ uvedla na instagramu zdrceně. V komentářích vyjádřilo soustrast i několik známých osobností, například herečky Isabel Lucasová (38) či Teresa Palmerová (37).

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená matka Patrasová o rakovině dcery Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

„Mana se během svého života dostal do srdcí mnoha lidí. A to svým příběhem bude dělat i nadále, bude jim dávat odvahu a sílu,“ přála by si chlapcova babička, která je velmi duchovně založená. „Zeptala jsem se Mana, co mám dnes večer říct. Se srdcem a myslí dokořán jsem si vytáhla kartu z balíčku Gaia - a byla to ZTRÁTA, smutek a vzkříšení.

Zpráva je jasná, nic už nechybí, věci jen změnily formu. Můj život se navždy mění ve stále větší lásku. Země a já jsme jedno, jsem navždy chráněn a veden láskou. Duchovně není ani začátek, ani konec. Děkuji vám za všechnu vaši lásku a modlitby. Milujte, odpouštějte, naplňte své srdce soucitem a pamatujte na pravý smysl života – užijte si více ZÁBAVY!“ Takové je podle ní poselství Mana ze záhrobí...

Fotogalerie
54 fotografií