Hollywoodského herce Petera Whitea (†86) proslavily především role v seriálu All My Children či ve filmu Kluci z party. Čeští diváci si jej ale jistě vybaví v řadě populárních seriálů - kromě výše zmiňovaných Akt X nebo JAGu také v To je vražda, napsala a Star Trek: Hluboký vesmír devět. Mihl se rovněž v katastrofickém snímku Armageddon nebo v mrazivém thrilleru Třináct dní.

Podle jeho herecké kolegyně z All My Children Kathleen Nooneové (78) ale již není Peter White mezi námi. Zemřel ve svém domě v Los Angeles v Kalifornii a příčinou jeho skonu byl melanom, což je jedna z forem rakoviny kůže. Jeho smrt je o to smutnější, že zesnul sám - nikdy nebyl ženatý a neměl ani žádné děti. Spekulovalo se o jeho homosexualitě, on sám ji však nikdy nepotvrdil.

Je ale pravdou, že právě Kluci z party, kteří ho proslavili, se týkají homosexuality. Film, jenž vznikl na motivy úspěšné divadelní hry z Broadwaye, kde se hrála v Theatre Four, se točí kolem skupinky gayů, kteří pořádají divokou narozeninovou oslavu v bytě na Manhattanu pro jednoho svého přítele. Snímek se v roce 2020 dočkal remaku na Netflixu, kde zazářili slavní gayové Jim Parsons (50), Matt Bomer (46) a Zachary Quinto (46).

Fotogalerie
18 fotografií