Herec Christo Jivkov (známý i jako Hristo Živkov), nejznámější díky své roli apoštola Jana ve filmu Utrpení Krista od herce a režiséra Mela Gibsona (67), zemřel v Los Angeles po dlouhé bitvě s rakovinou plic. O jeho boji s vážnou nemocí zřejmě nikdo netušil, jelikož se očekávalo, že se objeví v dlouho diskutovaném pokračování výše zmiňovaného snímku. Již od ledna se spekuluje, že se na jaře začne s jeho natáčením, potvrdil to i sám režisér. Jenže bohužel, pokud k tomu dojde, bude to bez jedné z jeho hlavních hvězd…

Dalo se přitom očekávat, že pokračování s názvem Umučení Krista: Vzkříšení, které bude mapovat události, k nimž došlo během tří dní mezi Ježíšovým ukřižováním a, dle očekávání, vzkříšením, bude stejným hitem jako díl první. Ten měl totiž rozpočet „pouhých“ 30 milionů dolarů (647 milionů korun), celosvětově však vydělal neuvěřitelných 612 milionů dolarů (13,2 miliard korun). A i když byly reakce a kritiky různé, od nadšení až po znechucení, snímek diváky zkrátka uchvátil.

Jivkov byl hercem a producentem narozeným v Sofii, Bulharsku. Absolvoval Bulharskou akademii filmu a divadla, kde se specializoval na filmovou režii, uplatnění našel ale před kamerou coby herec. První film, kde si zahrál - a hned mu byla přidělena hlavní role, v níž zazářil - byl historický snímek Il mestiere delle armi. Film získal řadu ocenění. Kromě toho se Christo věnoval i produkci. V době, kdy zesnul, nebyl ženatý a nezbyly po něm ani žádné děti. Zato ale majetek v odhadované hodnotě 5 milionů korun (necelých 108 milionů korun).

Fotogalerie
20 fotografií