Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

České krásky vzpomínají na topmodelku Patitzovou (†56): Smrt není fér!

/
  • Slavné Česky vzpomínají na zesnulou Tatjanu Patitz
    14. ledna 2023 ● 05:00

    Modelingový svět zasáhla 11. ledna velmi smutná zpráva. Ve věku pouhých 56 let zemřela ikona 80. a 90. let, německá topmodelka Tatjana Patitzová. Setkala se s ní i řada tuzemských osobností, co na ni dojemně zavzpomínaly na sociální síti...

    Náhlý skon supermodelky Tatjany Patitzové byl pro všechny šokem. Bylo jí totiž pouhých 56 let, když podlehla rakovině prsu. Zemřela ve středu ráno ve svém domě v Santa Barbaře, jak potvrdil její agent. A její kolegyně nejenom z modelingové branže na ni nyní vzpomínají prostřednictvím instagramu. Které slavné dámy s českými kořeny se veřejně vyjádřily ke smrti nádherné ženy s dokonalou postavou a neobvyklým obličejem?

  • 1.

    Eva Herzigová (49)

    Překrásná Eva Herzigová, kterou v roce 1994 proslavila za velkou louží dnes již legendární reklama na podprsenky Wonderbra, sdílela černobílý snímek Tatjany se stručným, ale všeříkajícím popiskem: „Anděl nás opustil, Tatjana Patitzová. Slyšet o tvém odchodu je ta nejsmutnější zpráva, jakou jsem si dokázala představit... Hluboce mi chybíš, RIP.“

  • 2.

    Pavlína Pořízková (57)

    Pavlína Pořízková, modelka původem z Prostějova, se poněkud rozepsala. Ostatně, od dob, co opustila svět modelingu, se věnuje psaní knih... „Tatjana vtrhla do světa módy zrovna, když jsem v něm já pomalu končila, takže jsem neměla moc příležitostí ji poznat. Slyšela jsem, že se narodila ve východním Německu a vyrostla ve Švédsku, příběh tak podobný tomu mému, že jsem si myslela, že si vytvoříme okamžité pouto, když se setkáme. Dělaly jsme spolu pár zakázek, pár vystoupení, ale možná jsem byla trochu arogantní kr*va, protože mi přišla sice zdvořilá, ale poněkud vzdálená...“ líčila na instagramu. Vše se změnilo po řadě let na víkendové gala akci LIFE Ball ve Vídni, jíž se kromě Pavlíny účastnila právě i Tatjana.

     

    „Po dlouhém dni rozhovorů a chození po přehlídkových molech jsme s Tatjanou skončily na afterparty v klubu, kde jsme seděly vedle sebe. Začaly jsme si povídat – a neskončily, dokud nevyšlo slunce a my jsme se na vysokých podpatcích a s rozmazaným make-upem neodpotácely zpět do našich hotelů. Řekla jsem jí o svém neúspěšném manželství. Řekla mi o svých neúspěšných láskách. Mluvily jsme o našich dětech, našich nejistotách, nadějích. Plakaly jsme a hodně se nasmály. Poznala jsem tuto krásnou ženu, pochopila jsem její křehkost a její plné srdce. Její láska ke zvířatům, k jejím koním a psům, k přírodě a umění, (ano, malovala) a hlavně k malému synovi. Byl to hluboký ponor do našich duší, ze kterého jsem odcházela plná opravdové náklonnosti, něhy a respektu k ní.“

     

    Pořízková pak ještě doplnila kondolence rodině a větu, s níž nelze nesouhlasit: „Smrt je na ho*no a není fér.“

  • 3.

    Tereza Maxová (51)

    Onoho večera se účastnila i modelka Tereza Maxová, jak můžete vidět na momentce, kterou sdílela jak Pořízková, tak i právě zakladatelka známé charitativní nadace se známým fundraisingovým projektem nazvaným Teribear. Na snímku je Tereza uprostřed vzadu, nalevo Karolína Kurková (38), napravo modelka a herečka Kiera Chaplinová (40) s manažerem hvězd Mirem Simonicem, a vpravo dole Pořízková v objetí s Patitzovou.

     

    Stejně jako Herzigová, i Maxová vsadila na jednoduchý popisek. „Odpočívej v pokoji, nejsladší Tatjano, laskavá a jemná duše,“ vzkázala emotivně zesnulé modelce do nebe.

  • 4.

    Vendula Pizingerová (50)

    Prostřednictvím instastories vzpomněla na Tatjanu i Vendula Pizingerová. „Je nám to líto... Otevírala spolu s námi Kapku naděje v Bratislavě,“ posteskla si a jako důkaz svých slov připojila i dva snímky, na nichž to Patitzové ve stříbrné bundičce ohromně slušelo. Na jedné z fotek modelka zapózovala se zpěvákem Mekym Žbirkou (†69), jenž se na věčnost odebral loni v listopadu. „Děkuji,“ dodala vdova po slavném hudebním skladateli Karlu Svobodovi (†68).

  • 5.

    Galerie

    Na další snímky krásné modelky, co nezářila jenom na přehlídkových molech a předních stránkách módních časopisů, ale také ve videoklipu zpěváka George Michaela (†53) k písni Freedom z roku 1990, se můžete podívat do naší galerie.

    Video
    Video se připravuje ...

    Pavlína Pořízková: Pro krásu musím tvrdě dřít Jan Búda

     

    Fotogalerie
    36 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

Alva: Smrt je fér, je pro všechny, takže nechápu ten nadpis, tak jako roky přibývají všem stejně, jediná spravedlnost na světě , nicméně škoda každého mladého života, ale paní modelku jsem neznala,ale nemůžeme znát všechny.

(14. 01. 2023 10:07)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy