Neodolatelná blondýna s modrýma očima na plakátech jistě zdobila pokoje a skříně mládenců v 80. a 90. letech. Tatjana Patitzová ve své době patřila k předním modelkám a několikrát se také objevila na titulce magazínu Vogue.

Ve středu ráno bohužel zemřela. Její manažer nyní potvrdil, že prohrála boj s rakovinou prsu. Na Patitzovou vzpomínají její kolegyně, taktéž světoznámé topmodelka, jako na laskavou ženu a čistou duši.

Byla to nádherná duše,“ napsala topmodelka Helena Christensenová. „Odpočívej v pokoji, drahá Tatjano. Osobně jsme se tolik neznali, ale tvá přítomnost mě vždy dostala. Vyzařovala z tebe tvá autentičnost, milost, laskavost a vnitřní síla. Budeš nám chybět,“ vzkázala jí do nebe kolegyně Yasmeen Ghauriová. A gazela Naomi Campbellová svůj smutek vyjádřila pomocí emotikonů srdíček a bílých holubic.

Tatjana Patitzová nezářila jen na přehlídkových molech a předních stránkách módních časopisů. Objevila se také ve videoklipu George Michaela k písni Freedom z roku 1990. Její dvorní fotograf Herb Ritts v devadesátých letech prohlásil, že ji fotografoval nejvíce ze všech tehdejších modelek, pro její neobvyklou tvář.

Video
Video se připravuje ...

Krásná topmodelka Denisa Dvořáková je zase singl! S manželem to nevyšlo Martin Balcar, Aleš Brunclík

Fotogalerie
26 fotografií