Stephanie Seymor (43)

Stephanie Seymour
Autor: Foto: Profimedia.cz, Isifa.com, Reuters, ČTK

Američanka Seymour nyní žije poklidným životem jako matka čtyř dětí, které má ze dvou neúspěšných manželství. K modelingu se dostala už ve 14 letech, když byla fi nalistkou kalifornské odnože soutěže Elite Model Look. V 16 letech začala randit s ženatým Johnem Casablancasem, hlavou Elite Model Management. Naposledy nafotila s Claudií Schiff er (41) kampaň pro slavnou značku bot Salvatore Ferragamo v roce 2008.

Christy Turlington (43)

Christy Turlington
Autor: Foto: Profimedia.cz, Isifa.com, Reuters, ČTK
Americká modelka je známá hlavně proto, že 20 let (1987–2007) reprezentovala značku Calvin Klein. S manželem Edwardem Burnsem má dceru Grace (8) a syna Finna (6). Krásné tělo si uchovává pomocí jógy. Cizí jí není ani práce pro charitu, hlavně v oblasti mateřské péče.

Naomi Campbell (41)

Naomi Campbell
Autor: Foto: Profimedia.cz, Isifa.com, Reuters, ČTK

Jako nejznámější britská supermodelka černé pleti vystupuje otevřeně proti rasismu. Její život ale prostupuje mnoho skandálů. Po roce 2000 v médiích »zářila« kvůli obviněním svého služebnictva, jež údajně fyzicky napadala. V roce 2008 zaútočila dokonce i na letištní ostrahu, a dostala tedy zákaz cestovat s British Airways. Směšně působila i její angažovanost v organizaci PETA na ochranu zvířat, když si jen několik týdnů po publikování své kampaně vyšla ven v pravém kožichu.

Tatjana Patitz (45)

Tatjana Patitz
Autor: Foto: Profimedia.cz, Isifa.com, Reuters, ČTK

Německá modelka začala v 17 letech pracovat ve městě lásky a módy – Paříži. Pózovala pro Chanel i Jean- -Paula Gaultiera. Žije v Malibu se svým synem Jonahem (8). Před několika lety se vrátila znovu k modelingu. S více roky přišla i kila navíc, a tak předvádí módu nadměrných velikostí. Několik let udržovala vztah se zpěvákem Sealem (49), který se nyní rozvádí s topmodelkou Heidi Klum (38).

Cindy Crawford (46)

Cindy Crawford
Autor: Foto: Profimedia.cz, Isifa.com, Reuters, ČTK

Příležitostná herečka a hlavně slavná americká modelka 80. a 90. let práci v modelingu ofi ciálně ukončila v roce 2000. Přesto se ještě občas objeví v reklamě nebo na charitativních či lukrativních přehlídkách. Několikrát pózovala na titulní straně Playboye. Má dvě děti, Presleyho Walkera (12) a dceru Kaiu Jordan (10). Ta jde v matčiných šlépějích a nechala se vyfotit pro kampaň značky Versace.

Fotogalerie
6 fotografií