Zprávu o úmrtí Tatjany Patizové přinesl Vogue, kde v 80. letech odstartovala svou kariéru. Více informací o jejím úmrtí ovšem zveřejněno nebylo.

Patitzová, která se narodila v roce 1966 v německém Hamburku byla považována za jednu z nejpůvabnějších modelek. Dětství prožila ve Švédsku a do první modelingové soutěže se přihlásila ve svých 17 letech ve Stockholmu. Její kariéra se ovšem rozjela až později, v roce 1988 ji vyfotil slavný fotograf Peter Lindbergh a její úspěchy nabraly na obrátkách.

Hudebním fanouškům se mohla zapsat do paměti i díky klipu George Micheala k písni Freedom 90, kde zazářila po boku Cindy Crawfordové, Christy Turlingtonové, Naomi Camblellové a Lindy Evangelisty. Za evropský symbol elegance ji považovala například Anna Wintourová. „Byla mnohem méně viditelná než její vrstevníci – tajemnější, dospělejší, nedosažitelnější a to mělo svou vlastní přitažlivost,“ uvedla Wintourová.

Později se usadila v americké Kalifornii. Během své kariéry předváděla pro takové značky, jako je Chanel, Donna Karan, Vivienne Westwoodová a mnoho dalších. Po přehlídkovém mole se prošla naposledy v roce 2019 na milánském týdnu módy.

V roce 2004 se jí narodil její jediný syn. „Jonah je můj zdroj štěstí,“ citoval ji Vogue.

Video
Video se připravuje ...

Linda Vojtová prozradila, co stojí za jejím úspěchem a jaké má hříchy. Adam Balažovič

Fotogalerie
27 fotografií