Britský herec Jake Abraham (†56) se na věčnost odebral jen pár měsíců poté, co mu byla diagnostikována vážná nemoc. Představitel Deana z krimikomedie Sbal prachy a vypadni režiséra Guye Ritchieho (55) si bohužel moc dobře uvědomoval, že svůj zdravotní stav podcenil. Přestože již nějakou dobu tušil, že něco není tak docela v pořádku, a dokonce močil krev, lékaře hned nenavštívil, stále s tím otálel. A to ho bohužel stálo život.

„Pracoval jsem, ale necítil jsem se dobře. Procházel jsem si stavy, kdy jsem nebyl sám sebou, neměl jsem energii a měl jsem bolesti,“ nechal se slyšet v červenci letošního roku. Tehdy také prozradil světu, že mu odborníci nakonec odhalili rakovinu prostaty – a to ve velice pokročilém stadiu. Tak moc, že se nemoc potichu rozšířila do zbytku těla a vytvořila další a další metastázy – na páteři, kyčlích a také v močovém měchýři. 

Podle odborníků rostla rakovina v jeho těle přes čtyři roky, a když pak herec konečně podstoupil všechna potřebná vyšetření, bylo mu oznámeno, že má před sebou možná několik let, možná pár měsíců života. A jak se nyní ukázalo, byla to nakonec ta kratší varianta... Sotva veřejnost obletěla zpráva o Jakeově smrti, sociální sítě okamžitě zaplavila slova plná soustrasti. Oplakávali ho nejenom fanoušci, ale i kolegové z umělcké branže.

„Mám zlomené srdce. Můj televizní a divadelní manžel, můj parťák přes 50 let, zemřel. Talentovaný, zábavný, hodný, pravá liverpoolská legenda... Odpočívej v pokoji, můj miláčku,“ truchlila na twitteru například herecka Tina Maloneová (60). „Další úžasný, milý a talentovaný přítel je po smrti. Jake Abraham nám bude moc chybět. Vždy jsem miloval jeho vystoupení,“ přidal se rozhlasový moderátor Pete Price (77)... a mnozí další.

Fotogalerie
13 fotografií