Podle agentury AP herec zemřel přirozenou smrtí obklopen svou rodinou v newyorské presbyteriánské nemocnici. 

David McCallum, kterého čeští diváci znají například ze seriálu Námořní vyšetřovací služba, kde ztvárnil roli patologa, se proslavil už v 60. letech, kdy se stal sexsymbolem.

Obrovskou popularitu mu přinesl seriál Man from U.N.C.L.E, který se dostal na obrazovky v roce 1964. McCalumn zde ztvárnil postavu Ilji Kurjakina, ruského člena tajné jednotky bojovníků se zločinem. A nutno říci, že tato role mu přinesla slávu srovnatelnou například s Beatles nebo Elvisem Presleym, ženy a dívky z něj naprosto šílely. Za roli byl dokonce i dvakrát nominován na cenu Emmy, třetí nominace se pak dočkal za film Teacher, Teacher.

Dnešním divákům je ale znám hlavně jako soudní lékař Donald Mallard v seriálu Námořní vyšetřovací služba. V seriálu hrál více než dvacet let a objevil se ve více než 450 epizodách.

Herec se narodil 19. září 1933 v Glasgow, ve třech letech se ale s rodiči přestěhoval do Londýna, kam jeho rodiče zaválo angažmá jeho tatínka, ten se totiž stal členem Královské filharmonie. Hudbě se začal věnovat i David sám, později se ale zaměřil na herectví. Kromě mnoha filmových, divadelních i televizních rolí nahrál David McCallum i čtyři desky a je autorem detektivního románu.

Hercovo první manželství se nezdařilo, Jill Irelandová mu po deseti letech utekla s Charlesem Bronsonem, se kterým ji sám seznámil. Jeho druhou ženou se stala Katherine Carpenterová, kterou si vzal v roce 1967. Celkem byl otcem pěti dětí, jeho adoptivní syn ale zemřel po předávkování drogami.

Video
Video se připravuje ...

Případ Cimického jde k soudu. Farářka přiznala vztah se ženou a Fico kritizoval Pavla Bára Horáková

Fotogalerie
14 fotografií