Nohu si poranil, když po cestě na televizní natáčení vystupoval z mikrobusu. Rehabilitace mu po všech stránkách svědčí, a tak zatím domů nepospíchá. „To bych byl blázen. Taky tu skvěle vaří a nic mi tu nechybí. Cítím se jako na dovolené,“ pochvaloval si zpěvák, když ho Blesk ve vyhlášené léčebně navštívil.

Kladruby na něho působí jako Lurdy. Jako zázrakem se totiž také rozmluvil. Už nezadrhává, nehledá slovíčka ani nešátrá v paměti, což jsou problémy, jež mu po mozkové mrtvici v roce 2002 způsobuje tzv. afázie. Nemoc, s níž bojuje třeba i Bruce Willis (68).

Obrozený Neckář se proto dokonce chystá promluvit 13. května na pražské HAMU, a to na akci k nedožitým 85. narozeninám režiséra Jiřího Menzela (†82). „Jsou to dva večery po sobě a opravdu rád bych tam něco řekl, protože Jiří byl můj velký kamarád. A momentálně se na to vážně cítím. Když jsem v klidu a bez stresu, mluvení mi nedělá problém,“ vysvětlil Neckář, jenž Menzelovi hrál jak v Ostře sledovaných vlacích, tak ve Skřiváncích na niti.

Video
Video se připravuje ...

Václav Neckář: Po operaci prostaty vystoupil na Česko-Slovenském plese. Markéta Reinischová

Fotogalerie
32 fotografií