Smrt oblíbeného herce v nejlepších letech přišla pro jeho fanoušky i blízké zcela nečekaně. Zatímco se Heribanovi kolegové z nového filmu Muž, který stál v cestě chystali na premiéru v pražské Lucerně, kam měl Dano dorazit spolu s nimi, Česko a Slovensko oblétala zpráva o jeho úmrtí. 

Šokující smrt ihned vyvolala řadu otázek. Toho zneužili šiřitelé konspiračních teorií, kteří ihned vyrukovali se scénářem, který se jim „hodil do krámu“. Po internetu pokoutně začali šířit zvěsti o tom, že Heriban zemřel kvůli vakcíně na covid-19. 

Kvůli nárůstu spekulací a zjevně lživých informací se teď k případu vyjádřil i slovenský lékař Milan Kulkovský, který odhalil, co bylo pravděpodobnou příčinou Danova skonu. S jistotou to ale zatím stále nikdo říci nemůže, protože zatím nejsou k dispozici závěry pitvy. 

Záhada příčiny úmrtí

Kulkovský se k věci rozepsal na svém instagramu, který sleduje téměř 7 tisíc lidí. „Daniela Heribana jsem si oblíbil pro jeho smysl pro humor a obrovský umělecký talent, který nám předal v podobě svých hereckých rolí a hudby. Asi není nikdo, koho by jeho náhlý odchod nešokoval,“ přiznal lékař. 

„Zemřel náhle ve věku 43 let. Bohužel ihned po zveřejnění této zprávy se začaly šířit zaručené informace, že příčinou jeho smrti byla vakcína. Někdy mám pocit, že velká část populace nabyla dojmu/názoru, že před pandemií nedocházelo k náhlým úmrtím mladých lidí. Tragédie a akutní, život ohrožující nemoci, tu bohužel byly vždy a budou i nadále. Mnohé z těchto nemocí jsou i dnes, navzdory pokroku v medicíně, smrtelné, a to i při rychlé diagnostice,“ vyvrátil lékař různé dezinformace a konspirační teorie, které se nyní šíří. 

Disekce aorty

Kulkovský se zároveň z pozice odborníka vyjádřil i o tom, co podle něj mohlo smrt způsobit. „Podle dostupných informací je podle mých zkušeností pravděpodobnou příčinou náhlého úmrtí Daniela Heribana akutní disekce aorty, která se bohužel často projevuje nespecifickým způsobem, například bolestí zad,“ uvedl. Právě na bolesti zad si herec před smrtí prokazatelně stěžoval a jen den před smrtí měl kvůli nim navštívit nemocnici. 

Disekce je v podstatě rozštěpení stěny aorty, při kterém začne krev proudit i tam, kam nemá. Typickým příznakem je právě velmi silná bolest v zádech nebo za hrudní kostí. 

„Méně pravděpodobnou příčinou je srdeční infarkt. Nechtěl jsem psát svůj názor, ale rozčiluje mě šíření ,zaručených' informací konspirátory, kteří zbytečně zneužívají této obrovské tragédie. Danielovo dílo nebylo Horná Dolná (populární slovenský komediální seriál, pozn. red.), umění chtivý divák si ho zamiloval pro mnoho dalších krásných postav... RIP... budeš nám chybět,“ vyjádřil se lékař. 

 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Josef Abrhám (†82): Herec, který neprodal svůj talent lacino Videohub

Fotogalerie
81 fotografií