Pocházejí z čistě herecké rodiny, kromě otce Vladimíra Dlouhého vídali v divadlech také svoji maminku Petru Jungmannovou, ale také svého strýce Michala Dlouhého. Není tak divu, že i je film a divadlo nakonec zlákalo.

Ve třetí třídě jsme se s Janíkem zúčastnili konkurzu v kladenském divadle, který jsem nakonec vyhrál. Všichni kolem se ke mně tak krásně chovali. Chápali, že začínám. A já byl nadšený. Páni, já hraju v divadle, říkal jsem si a všude se chlubil,“ prozradil iDnes.cz Jiří Dlouhý. Byl to právě on, kdo kdysi dostal hereckou příležitost jako první.

Mnozí si lámou hlavu nad tím, který je který. Vyšší Jirka nosí delší vlasy a paradoxně se hodně podobá svému strýci Michalu Dlouhému, kdežto krátkovlasý a menší Jan je úplná kopie svého otce. „Že jsem nejen vzhledově, ale i hlasem celý on, slýchám poměrně často. Lidi mě s ním srovnávají,“ svěřil se Jan s tím, že jsou ale dva různí lidé a že jeho táta byl jen jeden.

Na svého tatínka ale moc vzpomínek nemají. „Táta odešel, když nám byly necelé čtyři roky. Poznali jsme ho až později prostřednictvím vyprávění, fotek, videí a samozřejmě i díky jeho herecké práci,“ prozradil Janík, který poctivě sleduje filmy a záznamy z představení svého otce Vladimíra.

Své soukromí si jinak střeží, nejsou aktivní ani na žádné ze sociálních sítí. Ale něco malého o sobě přece jen prozradili. „Odmalička sdílíme společný pokoj, a kdo přijde, uvidí dva světy. V jednom je čisto a oblečení složené do komínků. Tenhle svět je můj. Na Jirkově půlce se válí kalhoty po zemi, všude papírky od čokolády. Ale i když jsme každý úplně jiný, máme se hodně rádi,“ dodal na závěr Dlouhý.

Video
Video se připravuje ...

Michal Dlouhý šokuje novým účesem! Kvůli komu ta změna? Blesk TV

Fotogalerie
27 fotografií