Vladimír Dlouhý opustil tento svět 20. června 2010, tedy před deseti lety. Shodou okolností naposledy vydechl právě deset dní po svých 52. narozeninách, které ani nestihl pořádně oslavit. Pracoval takřka do poslední chvíle - ještě 11. května hrál v Divadle Kalich představení Chvála bláznovství spolu s bratremMichalem Dlouhým (nyní 52).

Pár týdnů před smrtí pak také herec dotočil svůj poslední film Kajínek, jehož premiéra se tak stala uctěním jeho památky. Do poslední chvíle přitom jen málokdo tušil, jak je to vlastně s Vladimírem vážné, ačkoliv jeho krutá diagnóza nebyla tajemstvím. „Vždy ale působil tak, jako by si hrozivý konec nepřipouštěl,“ vzpomínal kdysi na skvělého herce režisér Petr Jákl (47).

Kromě oficiálních rozloučení na Dlouhého vzpomínali jeho kamarádi také v oblíbené hospůdce nedaleko pražského Václavského náměstí. Na otevřeném notebooku si promítali jeho fotografie a všichni se shodovali, že Vladimír bude chybět jako herec i jako člověk.

Velkou bolest v srdci tehdy pochopitelně měla hercova manželka, herečka Petra Jungmanová(49), známá například coby učitelka Marta Seidlová z nekonečného nováckého seriálu Ulice. Situace pro ni byla ještě horší v tom, že zůstala sama na výchovu dvojčátek Jiřího a Jana, kterým tehdy nebyly ještě ani čtyři roky. 

VIDEO: Michal Dlouhý šokuje novým účesem! Kvůli komu ta změna? 

Video
Video se připravuje ...

Michal Dlouhý šokuje novým účesem! Kvůli komu ta změna? Blesk TV

To ona byla také Vladimírovi po boku, když se u něj začaly objevovat první problémy. Měl sice za to, že se mu vrátily žaludeční vředy, co dříve míval, ale pravda byla závažnější. Na sklonku roku 2009 mu lékaři sdělili, že má rakovinu. „Začal těžký půlrok. Chtěla jsem mu pomoct, ale on sám si zvolil jinou cestu. Věděla jsem, že by ve svém životě neměnil nic, on žil tak, jak chtěl,“ popsala těžké životní chvíle kdysi pro iDNES.cz Jungmanová. Dnes už žije spokojeným životem, ale je jasné, že na výročí úmrtí milovaného muže jistě nezapomíná ani tak.

VIDEO: Utajený mladší bratr Vladimíra i Michala Dlouhých Oliver je miliardář! Co si myslí o koronaviru?

Video
Video se připravuje ...

Miliardář Dlouhý: Realita koronavirové krize předčila i ty nejčernější scénáře. Zmínil neférovost voucherů. Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
42 fotografií