Všichni důležití aktéři posledního rozloučení s legendární Popelkou, tedy rodina, Ministerstvo kultury a Národní divadlo, o situaci vědí. Nikdo nechce dopustit, aby po starých a zničených schodech chodili lidé, a už vůbec, aby po nich snášeli rakev. Problém proto budou akutně řešit.

Na obhlídku

Schodiště potřebuje rekonstrukci, ale tu zcela jistě do příštího pátku nikdo nestihne udělat. „Nevyhovující stav přístupového schodiště budeme řešit na čtvrteční technické obhlídce,“ řekl Blesku mluvčí ND Tomáš Staněk. „Tradicí na pohřbech významných umělců je vynášení rakve za potlesku ve špalíru kolegů,“ potvrdil závěrečný plán posledního rozloučení.

Radnice mlčí

Radnice čtvrté městské části na dotaz Blesku, jestli hodlá katastrofální situaci schodiště nějak řešit, do uzávěrky dnešního vydání nereagovala. Jisté drobné úpravy by dělníci do pohřbu slavné herečky stihnout mohli, více se ale rozhodne právě dnes.

Jednání hygieniků

Do příprav Popelčina pohřbu už vstoupili také hygienici. Stát totiž v tuto chvíli dovoluje uspořádat pohřby bez testů na covid-19 pro 30 lidí. Až 500 osob na venkovním rozloučení a 200 na vnitřním může být v případě, že se všichni přítomní prokážou negativním PCR či antigenním testem, případně potvrzením o očkování (v případě první dávky musí jít o 22denní odstup).

Vejdou se tam obrazovky?

Před kostelem mají být v den pohřbu (25. června) také instalovány velkoplošné obrazovky, jejichž prostřednictvím bude mít veřejnost možnost sledovat průběh posledního rozloučení.

Blesk Podcast: Šafránková uměla postavit do latě Hrušínského i Čepka. Čím nás dojímala a rozesmávala?

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Šafránková uměla postavit do latě Hrušínského i Čepka. Čím nás dojímala a rozesmávala? Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
25 fotografií