Hned jak Miroslavu Šafránkovou přinesli z porodnice, její sestra Libuška si slíbila, že se o ni bude starat. Jednou se o ni bála tak moc, že prosila Boha, aby si ji vzal místo ní!

„Tak mi ji dali do náruče a řekli: tak, teď se o ni budeš starat, tady máš sestřičku. Byla jsem do ní úplně paf, no měla jsem ji hrozně ráda. Byla můj poklad, který jsem chtěla střežit,“ popsala otevřeně v dokumentu Neobyčejné životy. Ještě když byla školou povinná, vodila malou Mirku do školky a také ji vyzvedávala.

Mezi sestrami nebyla ani nevraživost, když se obě daly na uměleckou dráhu. A společně si zahrály i v pohádce Malá mořská víla„Když jsem začala hrát, tak jsem měla pocit, že je to to nejlepší na světě, a chtěla jsem, aby to taky uměla. Zavřela jsem ji třeba do skříně a řekla jsem jí: dělej reportéra, jak vysílá hokejový zápas. Až pak jsem ji pustila,“ vzpomínala Libuška, jak svou mladší sestru cepovala.

Největší strach pak o ni měla, když ji maminka vyslala ze Šlapanic do Prahy na Libuščino studentské vystoupení, ale omylem ji usadila do vlaku mířícího do Bratislavy. Celou inscenaci pak trnula hrůzou, kde mladší sestra je!

„Naskakovaly mi opary strachem, co se jí stalo, že nepřijela. Klečela jsem v umývárně a prosila pánaboha, ať si vezme radši mě a ji zachrání,“ popisovala Libuška dávný příběh. Sestra pochopitelně přežila, všímavá průvodčí ji »otočila«. Zhruba o půl století později ale Bůh přece jen povolal k sobě jako první Libušku...

VIDEO: ZemřelaLibuše Šafránková: Jaký byl její životní příběh?

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Libuše Šafránková: Jaký byl její životní příběh? Videohub

Fotogalerie
54 fotografií