Havlová na své sociální sítě nejprve vložila srdceryvný příspěvek s fotografií Šafránkové z její nejslavnější role Popelky. „Bože, ne! Všechno ve mně pláče. Objímám Tě, holčičko moje...“ zoufá si v příspěvku, který později rozšířila o zřejmě jednu z posledních fotografií ze setkání s Libuškou a jejím manželem Josefem Abrhámem.

„Byly jsme spolužačky, přítelkyně. Bydlela jsem u ní v Praze. Naposledy byla u mě ve Vizi veselá, rozkošná, smějící se. Nedokážu říct nic víc, nezlobte se. Nedostávají se slova, když všechno ve mně pláče,“ dodala poté Havlová pro Super.cz.

Společně si obě herečky zahrály také ve filmu Křtiny, Josef Abrhám pak měl hlavní roli ve filmovém zpracování Odcházení, dramatu Václava Havla, který si exprezident sám režíroval. V Havlově Žebrácké opeře, respektive její filmové verzi z roku 1991, si pak zahráli jak Abrhám, tak i Šafránková.

Zajímavostí také je, že Šafránková a Havlová »sdílely« jednu pohádkovou roli, a tu, která určuje lidem štěstí v životě. V oblíbené Nesmrtelné tetě režiséra Zdeňka Zelenky si Štěstí zahrála Libuše, podobnou úlohu Štěstěny pak ztvárnila ve snímku Jiřího Stracha Šťastný smolař zase Dagmar. 

VIDEO: Zemřela Libuše Šafránková: Jaký byl její životní příběh?

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Libuše Šafránková: Jaký byl její životní příběh? Videohub

Fotogalerie
56 fotografií