Měla nevinnou tvářičku a pro všechny kolegy byla hodná Libuška. Pro pětinásobnou Slavici ale byla ženou, která ji připravila o dlouholetého partnera, s nímž žila 8 let.

„Moc jsem si přála mít s Pepou dítě. Ve chvíli, kdy jsem cítila, že ten biologický budík zvoní, jsem mu to oznámila, protože jsem se chtěla zachovat čestně. On mi tehdy řekl, že se na to ještě necítí,“ zavzpomínala po letech Naďa, která dlouhou dobu nevěděla, že se Abrhám v divadle seznámil s novou kolegyní a několik měsíců vedl dvojí život.

„Na ten rozchod nerada vzpomínám, byl to jeden z nejdelších vztahů mého života a z mé strany určitě nejsilnější,“ netajila se a nikdy se ani veřejně nezmínila, že by manželům podraz odpustila. 

Poté, co dva dny po svých narozeninách Šafránková při plánované operaci náhle zemřela, ale Urbánková všechny překvapila. „Já jsem si Libušky velice vážila, stejně tak Josefa. Po čase jsem pochopila, že to byli lidi, kteří k sobě neuvěřitelně patřili. Oni si byli nesmírně podobní, talentovaní, byli prostě ideální. Josefovi je teď asi hrozně. Patřili k sobě,“ řekla TN.cz s tím, že není dávno pravda, že by ji nesnášela.

„Už dávno jsem se s tím srovnala. Naopak jsem pochopila, že k sobě patřili naprosto a absolutně,“ dodala rozhodně. 

VIDEO: Naďa Urbánková: O zkažené svatbě své dcery i osamělých Vánocích!

Video
Video se připravuje ...

Naďa Urbánková: O zkažené svatbě své dcery i osamělých Vánocích! Pavlína Horáková, Lukáš Červený

„Viděla jsem ve středu nějaké záběry, kde seděli, koukali na sebe. Oni si byli tak podobní! Strašně podobní, že prostě nebylo možné, aby spolu nebyli. Myslím si, že to byla boží vůle, aby ti dva se setkali a byli spolu,“ tvrdí. Nikdy prý ale nedošlo ke schůzce, kde by si staré křivky vyříkali. „Ne, to vůbec. My jsme se nepotkávali,“ uzavřela Urbánková.

Milostná historie

Urbánková se s Abrhámem seznámila v roce 1968 během natáčení televizního filmu Bahno. „Strašně jsem se do něj zamilovala. Vydrželi jsme pak spolu osm let,“ prohlásila před časem Naďa a prozradila i jednu pikantnost. „Josef je báječný, velmi vzdělaný, plachý, ale taky má smysl pro humor. Ono se říká, že v posteli se člověk moc nenasměje, ale my jsme si vymýšleli takové ptákoviny, že jsme se opravdu bavili pořád,“ napsala zpěvačka v knize A příště lépe.

Že se Abrhám za jejími zády schází s mladičkou kolegyní, se dozvěděla od kadeřnice, když už to všichni kolem ní dávno věděli. Psychicky zničená utekla do amerického Nashvillu. Až z novin se pak Josef Abrhám dozvěděl, že se tam vdala za manažera Jana Nemejovského (77). „Musím přiznat, že ten sňatek byl trošičku z trucu,“ přiznala po desetiletích Urbánková, která má s Nemejovským i dceru.

 To, že Urbánková nemluví jen tak do větru, potvrdila i její dcera Jana Fabiánová (42). V den úmrtí herečky na sociální síti sdílela informaci o její smrti a svým americkým přátelům vysvětlovala: „Dnes odešla v 68 letech. Milovala jsem Tři oříšky a dívala se každé Vánoce.“ A hned dodala: „Byla tak mladá!“

VIDEO: Tři oříšky pro Popelku – kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

Video
Video se připravuje ...

Tři oříšky pro Popelku – kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky Videohub

Fotogalerie
43 fotografií