V době, kdy musela řešit těžké zdravotní problémy, jí kluci dělali velkou radost. Zatímco jiní se honí na hřišti za míčem, oni začali filmovat vlastní animované a hrané snímky. „Začali jsme točit, když mi bylo deset a bratrovi osm let,“ dal k dobru starší ze Šafránkových vnuků s tím, že babička se jim snažila profesionálně radit.

„Říkala, že Tonda šišlá, že si šlape na jazyk a že by měl přidat. Nekritizovala, byla to profesionální rada. Dědečkovi se náš film líbil, připadalo mu to komické,“ prozradil nejmladší z Josefů zcela vážně a dodal, že talent po prarodičích zdědil spíš jeho mladší brácha. „Společně to píšeme, já to režíruju, Tonda prezentuje a rodiče financují,“ dodal Josef v talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

Ještě než legendární herečka zemřela, mohla svým vnukům pogratulovat i k první ceně, kterou dostali za svůj první větší film Přežívání v divočině podle Jima Křováka. Ze soutěže Pražský filmový kufr si za něj odnesli cenu v kategorii hraného filmu, vytvořeného dětmi ve věku 11 až 15 let.

Teď se budou muset jako zbytek rodiny vyrovnat s velkou ztrátou. Libuška se všem svým pěti vnoučatům věnovala. Z druhého manželství s Ludmilou, věhlasnou pražskou zmrzlinářkou, má její syn, Josef Abrhám ml. (44), ještě dceru Lauru a tříletá dvojčátka – chlapečky.

VIDEO: Tohle jsou vnuci Abrháma a Šafránkové: Co říkají o prarodičích?

Video
Video se připravuje ...

Tohle jsou vnuci Abrháma a Šafránkové: Co říkají o prarodičích? FTV Prima

Fotogalerie
45 fotografií