Kdyby se bývala rozhodla jinak, mohli ji diváci vídat nejen o Vánocích v pohádce režiséra Hynka Bočana (84). Jenže nadšená ochotnice z Hané se po konci natáčení vrátila domů a místo toho, aby ještě jednou zkusila přijímačky na DAMU, nikam se nehrnula.

„Jsem z Olomouce a byla jsem tehdy tak zamilovaná do svého spolužáka z gymnázia, že jsem se rozhodla tam zůstat,“ vzpomínala před lety. A to ji zval do Prahy na svá představení i sám Dlouhý! Ani on ji ale nezlákal, i když se šuškalo, že mezi nimi během natáčení pohádky přeskočila jiskra. „Mirek byl charismatický a hrozně milý. Vzpomínám na něj ráda,“ tvrdila po letech Monika s tím, že o žádnou romanci mezi nimi nešlo. Stali se z nich jen dobří přátelé. „Petře, Petříčku, chlapče rozmilý...“ mu tak nakonec zpívala jen jako něžná princezna Adélka. Kvůli silnému moravskému přízvuku musela Adélku namluvit v postprodukci Naďa Konvalinková (71).

Monika se za spolužáka z olomouckého gymnázia provdala a má s ním dvě dnes již dospělé dcery Nikolu (24) a Kamilu (27). Před pár lety se ale rozvedli. A čím se Monika Pelcová, provdaná Stará, vlastně živí? Vystudovala pedagogickou fakultu, obor čeština, hudební výchova, začala učit a u toho už zůstala.

Ke své jediné roli se dostala náhodou: Když se coby nadšená ochotnice z Olomouce hlásila na DAMU, kam ji nevzali. U přijímaček si jí ale všiml režisér Bočan. Tehdy 18letá plachá světlovláska byla ideální protipól k tmavovlasé představitelce pyšné Angelíny Daně Bartůňkové (dnes 65). Deset dní po zkouškách jí tak přišel telegram, že se má dostavit na Barrandov…

Video
Video se připravuje ...

Pohádkový klenot S čerty nejsou žerty a drobné chyby, které vám možná unikly Videohub

Fotogalerie
33 fotografií