Kristýna Frejová dopsala knihu Potměchuť, ve které se právě vrací k zesnulé mamince Věře Galatíkové. V knize jí věnuje celou kapitolu, která je popsaná z jejich rozhovorů a společných vzpomínek.

Ta nejbolestnější je pochopitelně nemoc a samotný odchod slavné herečky. Když Galatíková zemřela, byla Frejová zrovna ve Švandově divadle. „Přijela jsem z nemocnice a za dvě minuty sedm jsem s kolegyní Klárou Trojanovou čekala na začátek představení. Součástí dekorace byly žaluzie, které se za dvě minuty sedm prudce rozvlnily. Podívala jsem se nahoru a řekla: Mami!“ svěřila se Frejová v pořadu Blízká setkání v ČRO Dvojka.

V tu chvíli vytušila, že je něco špatně. A nemýlila se. „Moje maminka zemřela za pět minut sedm na Kladně. Od té doby říkám, že cesta duše z Kladna do Prahy trvá tři minuty. Vyložila jsem si to tak, že se maminka přišla rozloučit. A tak to budu vnímat do konce svých dní,“ vysvětlila herečka. Galatíková z filmů Údolí včel, Všichni dobří rodáci nebo Skřivánci na niti zemřela na rakovinu plic. Nemoc byla zřejmě krutá daň za její pětatřicetileté kouření, kterého se nikdy nedokázala vzdát.

Video
Video se připravuje ...

Kristýna Frejová ve filmu Stínohra: Drsná policajtka, která jde za svým Falcon

Fotogalerie
33 fotografií