Rodina herečky společně se sousedy totiž povolila rekonstrukci domku ve spodní části zahrady sousedního pozemku. Jenže najednou zjistili, že místo opravy stávající nemovitosti tam developer staví ještě jednu, úplně novou a zřejmě velmi moderní.

To samozřejmě všechny rozlítilo a do řešení nepříjemné situace se pustila dcera Janžurové Theodora Remundová (49). Developer na pozemku loni na podzim vykopal obrovskou jámu a umístil do ní jeřáb.

A právě na ten si byla Theodora stěžovat na Městském úřadu Prahy 6. Nejprve to vypadalo nadějně, ale nakonec stavební úřad oznámil, že jeřáb není stavba, ale nástroj pro výstavbu a jeho přemísťování nová povolení nepotřebuje – jak informuje server Seznam Zprávy.

Na úřad zašla i sama Janžurová, a dočkala se ale pouze úcty ke své osobě. „Zatleskali mi, ale v podstatě to bylo všechno. To byl veškerý úspěch, který jsem obdržela,“ prohlásila legendární herečka. Snaha byla veliká, ale bohužel marná.

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová přiznala: Bez jeviště a kamery by tu už nebyla! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Momentálně to probíhá podle plánů developerů a nic se s tím nedá dělat.Trčí tam nějaké panely a čekám s hrůzou, jak to bude vypadat. Myslím, že už to bylo před kopnutím dávno dobře zaopatřené, aby se s tím nedalo nic dělat,“ řekla nyní Blesku Iva.

Byla jsem od začátku pesimistická. Dcera Theodorka se to snažila vyřešit, ale neuspěla,“ dodala herecká legenda, která 4. dubna oslavila 21. „narozeniny.“ Slaví je od vážného úrazu, co utrpěla přímo na jevišti.

V ten den na mě během představení ve Stavovském divadle spadly těžké kulisy a jen zázrakem jsem z toho vyšla živá. Když jsem se z toho dobře dostala, tak jsem si řekla, že to budu slavit jako svoje druhé narozeniny. Ale hned první rok jsem na to zapomněla a do drahého počítače si nalila červené víno, a ten se odepsal. Druhý rok jsem na to opět zapomněla a spadly mi na hlavu železný vrata, a tak jsem zjistila, že na to musím myslet. Dnes za mnou na zkoušce přišel inspicient Stavovského divadla Václav Bláha s přáním k narozeninám, ten u toho totiž tehdy byl. A teď spolu zkoušíme hru Sňatky z rozumu. Přišel mi říct, ať nezapomenu slavit,“ svěřila se se smíchem Janžurová.

Nebezpečné kulisy

4. dubna 2002 se na jeviště Stavovského divadla zřítila boční dřevěná dekorace. Spadla přímo na Ivu Janžurovou, která na závěr představení Marie Stuartovna přicházela přednést svůj závěrečný monolog královny Alžběty. Zraněnou herečku odvezla záchranka v bezvědomí do nemocnice. Janžurová utrpěla pohmožděniny, odřeniny po celém těle a otřes mozku.

Fotogalerie
103 fotografií