Herec, který proslul především jako doktor Karel Sova v seriálu Nemocnice na kraji města, byl čtyřikrát ženatý. S první manželkou A. Sklenarikovou má syna Davida, který po rozvodu rodičů emigroval s matkou do Švýcarska.

Za druhou ženu pojal Frej Gabrielu Wilhelmovou, jejich vztah ale poznamenaly dva potraty. A následný rozvod Freje ušetřil od možného prvního traumatu. A to, aby mu i tato manželka bojující s rakovinou zemřela v náručí.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Frej už bydlí s Gábinkou: Pes na stole a překopaná domácnost! 

Láska z Pravěku

Potřetí se postavil herec před oltář s herečkou Evelynou Steimarovou (75). Manželství s Frejem jí ale vydrželo kratičce, nemohli mít děti, a tak se Frej potřetí rozvedl a oženil počtvrté s Věrou Galatíkovou (†69), se kterou má Kristýnu (48) a Ladislava (46). A byla to Věra, která mu dokonce nevědomky schválila i jeho budoucí partnerku Gábinu.

„Když už Věra bojovala s rakovinou plic, s Láďou čas od času zašli do Pravěku, kde jsem dělala servírku. Tam jsme se poznali,“ svěřila Aha! před lety Gábina. A byla to ona, která potom Frejovi pomáhala vyrovnat se se smrtí milované Věry. Frej si ji ale zpočátku tvrdošíjně odmítal vzít. Nechtěl už popáté vlézt do chomoutu. Po dvanácti letech se k tomu nakonec odhodlal. Gábinu požádal o ruku vkleče v nemocnici, den před náročnou osmihodinovou operací rakoviny slinivky.

Datum svatby…

Freje prý její nemoc vzala snad víc než ji samotnou. „Vím, co si prožil s Věrou... A teď ještě tohle se mnou?“ přemítala Gábina. „Snažil se mě nelitovat, já ale na něm viděla a cítila, jak se musí přemáhat, aby to s ním neseklo,“ pokračovala Mrkvicová, kterou si měl teď v létě Frej vzít.

Měli už snubní prstýnky. „Datum svatby je pevně stanoveno. Všechno ale záleží, jak dopadne kontrolní CT,“ svěřovala ještě v červnu Gábina a dodala: „Snad dobře. Nerada bych, aby se mnou Láďa zažil to, co s Věrou. To si opravdu nezaslouží.“ Bohužel se nejčernější obavy naplnily a Gábinka ze soboty na neděli rakovině podlehla.

Manželka č. 2 Wilhelmová (†60) bojovala s nemocí 6 let

Výrazná herečka epizodních rolí (Jen tak trochu si písknout, Třetí patro, Bylo nás pět) byla dvakrát vdaná – poprvé právě za Freje. Jejich vztah ale vážně poznamenala marná snaha zplodit potomka. Wilhelmová nesmírně toužila stát se matkou, ale dvakrát potratila. Doma se pak vršila nedorozumění a vztah nakonec připomínal Itálii. Nakonec se s Frejem rozvedli, ale až do hereččiny smrti zůstali přáteli.

Wilhelmová se pak znovu provdala za režiséra Rudolfa Růžičku (76) a jejich manželství bylo šťastné. Sympatická herečka nakonec podlehla zákeřné rakovině, se kterou bojovala šest let.

Třetí manželka Steimarová: Splnil jí poslední přání

Evelyna Steimarová se i po rozvodu dodnes s Frejem přátelí. Smrt jeho Gábinky ji zasáhla. „Znám Láďu. Popáté by se už v životě neženil. Rozhodl se, že si ji vezme, protože věděl, že je nevyléčitelně nemocná. Měl ji rád a chtěl jí splnit přání. Škoda, že se nestihli vzít,“ řekla Steimarová. „Je mi to docela líto. Vyřiďte to Láďovi. Nechci mu volat. Nesnáším takovou tu frázi k ničemu, jako je upřímnou soustrast. To on ani nepotřebuje. Není ani vhodné, abych mu volala, i když jsme přáteli. Já si počkám, až ho zase někde potkám a pořádně ho obejmu. To on potřebuje určitě ze všeho nejvíc,“ dodala.

Manželka č. 4 Galatíková (†79) odmítla chemoterapie

Pět let bojovala Galatíková statečně s rakovinou plic. Byla v rukou nejpovolanějších, operace se ujal profesor Pavel Pafko (80) a po prvním náročném zákroku následovaly chemoterapie. Ty už ale po druhé operaci herečka odmítla. Rozhodla se, že si poslední měsíce života nenechá zkazit a statečně všechny kolem připravovala na svůj odchod.

Plicní nádor lékaři poprvé objevili v roce 2002. Silná kuřačka okamžitě zahodila cigarety a podrobila se operaci. Po dvou letech se ale zákeřná nemoc vrátila a následovala další operace. Karcinom se ale v roce 2006 zase vrátil a už nešel operovat. Tři dny před Štědrým dnem roku 2007 zemřela ve Frejově náručí a obklopena rodinou.

Snoubenka Mrkvicová (†56) měla dva nádory

Gábina, se kterou žil Frej 12 let, onemocněla před pěti lety nejdřív rakovinou prsu. Musela se podrobit operaci a následnému ozařování. Tím ale utrpení neskončilo. „Najednou jsem celá zežloutla, ucpaly se mi žlučovody, doktoři mi je museli uvolnit a celá ta záležitost rozdráždila žlučník a slinivku,“ popisovala Gábina své trable.

Uběhlo ale několik měsíců a loni na podzim našli Gábině zhoubný nádor na slinivce. „V Nemocnici Na Homolce mne operovali osm hodin. Potom samozřejmě následovaly chemoterapie. Bylo to dost kruté období,“ pokračovala hercova přítelkyně.

VIDEO: Přítelkyně Ladislava Freje poté, co jí našli rakovinu: Bála se o psa!

Video
Video se připravuje ...

Přítelkyně Ladislava Freje poté, co jí našli rakovinu: Bála se o psa! Mirka Dvořáková, Jan Jedlička

Fotogalerie
32 fotografií